• Головна
  • Житель Одеси продавав неіснуючі легковики та трактори
11:24, 13 травня
Надійне джерело

Житель Одеси продавав неіснуючі легковики та трактори

Житель Одеси продавав неіснуючі легковики та трактори

Поліцейські викрили в шахрайстві 25-річного жителя Одеси, який продавав неіснуючі легковики та трактори.

Про це повідомило Головне управління Національної поліції в Одеській області.

До відділу поліції звернувся одесит і повідомив, що замовив в одного продавця на відомій платформі онлайн-оголошень автомобіль «ВАЗ», заплатив за домовленістю завдаток у сумі дві тисячі гривень, але транспорт так і не отримав.

Правоохоронці з’ясували, що заявник натрапив на шахрая. Зловмисник розмістив в інтернеті не одне таке повідомлення про продаж автомобілів «ВАЗ», «ГАЗ» та тракторів різної модифікації, яких насправді не мав. Щоб привабити покупців він долучив до інформації фото транспортних засобів, які скачав з мережі, та вказав нижчу за ринкову вартість, що коливалася від 20 до 30 тисяч гривень.

В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що на повідомлення зловмисника відгукнулись ще дев’ятеро жителів Чернігівської, Житомирської, Київської та інших областей країни.

Під час телефонних бесід «продавець» спочатку випитував у них регіон проживання, а далі казав, що мешкає у тій самій області, та обіцяв доставити потрібний їм транспорт за умови невеликої передоплати і покриття витрат на пальне. З тих, хто погоджувався, правопорушник «викачував» гроші по кілька разів на день: то у нього дорогою нібито бензин закінчився, то акумулятор зламався. Довірливі громадяни перераховували кошти на вказаний «продавцем» рахунок від 500 до 7600 гривень. Загалом він заподіяв їм матеріальні збитки на суму більше 31 тис. гривень. Отримавши гроші, зловмисник припиняв спілкування з потерпілими, додавши їхні телефонні номери до «чорного списку».

Правоохоронці викрили правопорушника. Ним виявився 25-річний житель Одеси. Поліцейські вилучили докази протиправної діяльності, зокрема мобільний телефон і банківську картку.

Фігуранту повідомили про підозру. Такі дії караються штрафом від 51 тис. до 68 тис. гривень або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Слідство триває.

Житель Одеси продавав неіснуючі легковики та трактори, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...