• Головна
  • Що таке криптовалюта ТОН і як вона пов'язана з найпопулярнішим месенджером в Україні – Telegram?
Новини компаній
17:00, 1 травня

Що таке криптовалюта ТОН і як вона пов'язана з найпопулярнішим месенджером в Україні – Telegram?

Новини компаній

Для тих початківців, які прийняли рішення зробити свій крок у стрімко розвиваючийся світ цифрових активів, Toncoin або як його ще коротко називають ton (ТОН), схожий на таку собі впорядковану зручну магістраль, яка надає перевагу швидким по часу транзакціям та мінімальній платі за проїзд. Свого часу запущена спеціальним TON Foundation криптомонета Toncoin є монетою, котра активним чином підтримує TON блокчейн.

Це так звана монета 1-го рівня, яка за мету має саме революціонізацію способу прийняття цифрових активів і відповідно подальшої взаємодії з ними. Основною метою Toncoin вважається саме бажання її засновників покласти цю криптовалюту в усі  без виключення кишені з гаманцями.

Про що варто пам'ятати, коли мова йде про Toncoin?

На відміну від інших конкуруючих монет, що їх також відносять до 1-го рівня зі спеціальним монолітним блокчейном, Toncoin більше фокусується на розв'язанні проблем саме швидкості з масштабованістю, що своєю чергою перешкоджали такому процесу як більш широке та активне впровадження криптовалют.

Багато хто цікавиться тим, чому ж саме інтеграція такого месенджера як Telegram з TON викликала великий резонанс. Річ у тім, важливо для початку зрозуміти, наскільки саме важливим вважається партнерство та взагалі яким чином воно вписується в наратив стосовно того, що Toncoin – криптовалюта, котра підготовлена до прийняття основним масивом.

Чи пов'язана криптовалюта Toncoin з Telegram?

Якби ми не згадували минулорічного партнерства з Telegram, то звісно відповідь на це питання була би негативною. Навіть попри те, що Telegram спершу ніс відповідальність за процеси розробки GRAM токена та мав за мету спрощення платіжних операцій, що їх здійснюють у криптовалюті в своєму додатку, але таким планам так і не судилося втілитися в реальності. Через наявне втручання із зовні, Telegram припинив працювати над цим токеном, навіть незважаючи на наявність у нього відданих прихильників.

Потім цей проект з уже відкритим вихідним кодом підхопила громадська організація TON Foundation, яка то і не дала роботі Telegram зникнути дарма. Трохи пізніше Павло Дуров з Миколою Дуровим довірили право власності на проект, GRAM успішно перейменували на Toncoin. TON збережено власну абревіатуру, але замість Telegram Open Network з'явився просто The Open Network. Відразу після оголошеного партнерства з Telegram, можна зробити впевнений висновок стосовно того, що месенджер є одним із прихильників Toncoin. Як у своєму дописі повідомив головний інвестиційний директор Telegram, месенджер має зацікавленість у тому аби використати TON Space для успішного досягнення основної місії, а саме для зниження бар'єру, що присутній на вході на ринок криптових валют.

Telegram поступовим чином розчиняє вікно широких можливостей для процесу прогресу саме завдяки тому, що надає проектам з партнерами TON доступ до так популярної нині Telegram Ads платформи, поступовими кроками додаючи до TON екосистеми ще більшу кількість зацікавлених активних користувачів.

Чи під силу месенджеру Telegram врешті стати супер додатком разом із TON?

Звісно може. Його інтеграція з блокчейном віднині має всю необхідну для цього інфраструктуру. Раніше скептики, відверто кажучи, вважали що це поза межами реальності, але не тепер. До слова, багато кого цікавить для яких саме цілей сьогодні можливо активно використовувати TON. Перш за все варто відзначити, що токени можуть з легкістю можуть бути використані у якості:

  • стейкінгу Toncoin;
  • ончейн-управління з голосуванням за пропозиції;
  • та ін.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...