• Головна
  • На Одещині ліквідували канал переправлення жінок за кордон у трудове рабство
15:20, 29 квітня

На Одещині ліквідували канал переправлення жінок за кордон у трудове рабство

На Одещині ліквідували канал переправлення жінок за кордон у трудове рабство

Організувала та налагодила протиправну діяльність жителька Подільського району. 

Про це повідомили у поліції.

Під час проведення загальноєвропейської операції з боротьби з торгівлею людьми під назвою «EMPACT Action Days Labour Exploitation» оперативники управління міграційної поліції разом зі слідчими слідчого управління ГУНП в Одеській області та працівниками головного оперативно-розшукового відділу 26-го прикордонного загону припинили та задокументували протиправну діяльність 56-річної жінки.

Поліцейські встановили, що з метою особистого збагачення правопорушниця завербувала двох жінок віком 33 та 40 років, які мали вади в психічному розвитку та перебували у скрутному матеріальному становищі.

Зловмисниця задурила їм голови байками про поїздку нібито на екскурсію і обманом вивезла їх до однієї з країн Європейського Союзу.

За кордоном, використовуючи погрози, матеріальну й іншу залежність, вона змушувала потерпілих працювати в одному із житлових комплексів: одну – доглядальницею за двома хворими людьми, а другу – прибиральницею. Крім того, для ще більшого свого збагачення зловмисниця встигла оформити на одну із жінок матеріальну допомогу, що призначається для громадян України, які були змушені покинути територію своєї держави.

На цьому етапі злочинної діяльності поліцейські затримали правопорушницю.

Зібравши достатньо доказів, під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури слідчі повідомили їй про підозру у переміщенні людини, вчиненому з метою експлуатації, з використанням обману та уразливого стану потерпілого, зокрема повторно. Цей злочин кваліфіковано за частинами 1 та 2 ст. 149 Кримінального кодексу України. Підозрювана знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Наразі вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу.

Слідство триває.

Згідно із чинним законодавством, правопорушниці загрожує від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини #трудове рабство
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...