• Головна
  • На закупівлі палива для ЗСУ розтратили понад 360 тисяч грн бюджетних коштів: на Одещині викрили злочинну групу
18:01, 18 березня

На закупівлі палива для ЗСУ розтратили понад 360 тисяч грн бюджетних коштів: на Одещині викрили злочинну групу

На закупівлі палива для ЗСУ розтратили понад 360 тисяч грн бюджетних коштів: на Одещині викрили злочинну групу

Двом службовим особам Одеського квартирно-експлуатаційного управління та одному приватному підприємцю слідчі вже повідомили про підозру. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомили у поліції.

Слідчі встановили, що начальниця паливної групи Одеського квартино-експлуатаційного управління з метою заволодіння державними коштами, виділених на закупівлю твердого палива для ЗСУ, створила злочину групу, до складу якої увійшли інженер проектно-кошторисної групи КЕУ - уповноважена особа з питань проведення державних закупівель та фізична особа-підприємець.

Під час проведення закупівель службові особи КЕУ встановлювали вартість товару вище за ринкову та забезпечували визначення необхідного для себе «переможця», якому в подальшому і здійснювалось перерахування державних коштів.

В результаті протиправних дій злочинної групи Державному бюджету України в особі Одеського КЕУ Міністерства оборони України завдано збитків на суму понад 368 тис. гривень.

«Зібравши достатню кількість доказів під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону ми повідомили усім трьом фігурантам про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій у великих розмірах, в умовах воєнного стану, організованою групою за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Начальниці паливної групи суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави в сумі 1 млн 200 тис. грн, а уповноваженій особі з питань проведення державних закупівель – з альтернативою у вигляді застави в розмірі 980 тис. грн. Наразі слідчі клопочуть про обрання запобіжного заходу фізичній особі-підприємцю», - прокоментував начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Одеській області Вадим Зелінський.

Слідство триває.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини #поліція #зсу
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...