• Головна
  • Одесити створили активно діючий англомовний ресурс: він протидіє фейкам та формує позитивний імідж України
Прес-реліз
11:00, 8 березня

Одесити створили активно діючий англомовний ресурс: він протидіє фейкам та формує позитивний імідж України

Прес-реліз

2022 року було створено англомовний український ресурс The Ukrainian Review. Це була реакція на повномасштабне вторгнення на територію України російських військ. Мотивація була проста – потрібно доносити до іноземної (читай англомовної) аудиторії ситуацію, яка склалась в Україні, руйнувати фейки, яких було дуже багато та допомагати іноземним журналістам орієнтуватися на незнайомому для них інформаційному полі.

«Англомовні медіа можуть відіграти вирішальну роль у забезпеченні міжнародної аудиторії точною та своєчасною інформацією про Україну, її політику та поточні події. Такі ініціативи допомагають подолати комунікаційні прогалини та сприяти кращому розумінню поточної ситуації, перспектив і досвіду України на глобальній арені», — певен Володимир Савченко, СЕО проєкту, волонтер та громадський активіст.

Англомовні медіа про Україну можуть мати різні форми, зокрема це можуть бути газети (Kyiv Post), журнали, веб-сайти (The Kyiv Independent, Euromaidan Press), блоги, подкасти (Ukraine Unleashed) та відеоканали. Декотрі українські медіа мають англомовні сторінки, де дублюють свій контент англійською, як правило не в повному обсязі, а частково.

«Ми відразу вирішили, що перевагу будемо надавати саме англомовній версію сайту, фактично в нас є лише декілька матеріалів, які перекладені українською. Наша цільова аудиторія – саме англомовна, вона знаходиться за межами України, але хоче читати не лише новини, але і якісні огляди, дайджести та аналітику», — говорить Станіслав Кінка, редактор, журналіст.

Серед героїв матеріалів, які опубліковані на сайті The Ukrainian Review можна зустріти військових, які приймають участь у війні проти підступного ворога з перших днів війни, а подекуди і з 2014 року. Велика увага зосереджена на аналітичних матеріалах. Спікерами виступають іноземні дипломатиполітикиексперти та відомі журналісти.

Зараз проект розширено із залученням друкованої версії. Тисячі примірників вже вручено адресатам, презентовано під час заходів, які були організовані в різних країнах Європи та Америки. Третій випуск журналу став наймасовішим.

«Друкована версія — це дуже важливо, адже в Європі люди досі читають газети, журнали та часописи. В них є довіра до друкованого слова і це хороша нагода для України просувати свої інтереси в такій формі. Наш журнал отримали високопосадовці та політики під час Вільнюського саміту НАТО влітку 2023 року, його відмітили німецькі депутати Бундестагу під час заходів, які проходили у Мюнхені і були присвячені другій річниці початку великої війни», — Володимир Савченко.

Третій випуск журналу вийшов відразу трьома мовами — англійською, французькою, та лімітована серія — німецькою — для Австрії, Німеччини та німецькомовної частини Швейцарії. Редакція пояснює це досить просто — в цих країнах є інтерес до події в Україні, але інформацію краще сприймають саме місцевими мовами, тому було зроблено переклад ключових матеріалів із залученням дипломатичного корпусу України, волонтерів, які допомогли із перекладом та розповсюдженням видання.

The Ukrainian Review — це новий вимір інформаційної боротьби України. Долучайся, допомагай, дій!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...