• Головна
  • Що потрібно знати про ремонт годинників
Новини компаній
17:00, 15 лютого

Що потрібно знати про ремонт годинників

Новини компаній

Ремонт годинників

З давніх-давен люди шукали шляхи для якомога точнішого вимірювання часу. В історії відомі найрізноманітніші годинники: сонячні та пісочні, водяні та механічні, кварцеві та електронні. Наручний годинник і сьогодні відіграє роль стильного та ефектного функціонального аксесуара, який, час від часу потребує ремонту та професійного обслуговування. Адже навіть самостійна заміна батарейки в годиннику може призвести до виходу механізму з ладу та значних витрат на його ремонт.

Як ремонтують годинники?

Якісний та дорогий наручний годинник – беззаперечно, не лише корисний, але й статусний предмет. Отже, ремонт годинника, від дорогого та брендового, до простого, бюджетного, варто довіряти лише дійсно досвідченому та кваліфікованому майстру.

Будь-який ремонт годинника здійснюється за певним, чітко визначеним алгоритмом:

1. Годинник розбирають, чистять деталі механізму від пилу та забруднень.

2. Замінюють пошкоджені деталі на нові, оптимально – виготовлені тим виробником, що і конкретна модель годинника.

3. Виконують змащення деталей та інші профілактичні заходи.

4. Збирають механізм та тестують точність ходу хронометрів.

Наскільки якісним буде ремонт годинника? Це залежить від багатьох факторів, зокрема – кваліфікації майстра, наявності діагностичного обладнання, інструментів, а також – якісних запчастин потрібної марки. На виконану роботу обов’язково повинна надаватись гарантія подальшої роботи пристрою. Звісно, краще, коли для ремонту застосовують якісні деталі та комплектуючі. Отже, наявність бази відповідальних постачальників є обов’язковою для годинникової майстерні.

Окрім ремонту пошкоджених деталей, майстер обов’язково проводить тестування та корекцію роботи механізмів. Він перевіряє:

  • коректність ходу;
  • точність ходу календарів;
  • дотримання герметичності – для моделей з захистом від вологи.

Окремий, надзвичайно відповідальний вид роботи – ремонт старовинних або раритетних годинників. Таку роботу доручають лише майстрам з величезним досвідом та високою кваліфікацією.

Додаткові послуги майстерні з ремонту

Сьогодні майстерня з ремонту годинників надає широкий спектр додаткових послуг. Нічого дивного, адже навіть дорогий, найточніший брендовий годинник потребує періодичного профілактичного обслуговування. Адже його деталі поступово стираються та деформуються, на корпусі з’являються плями та подряпини, виходять з ладу, навіть якісні ремінці та браслети.

У майстерні з ремонту годинників клієнти можуть замовити:

  • ремонт та відновлення браслета, ремонт його ланок або замків;
  • встановлення нового браслету або ремінця:
  • чищення механізму від пилу та інших забруднень;
  • полірування та повне відновлення зовнішнього виду корпусу, видалення подряпин та інших пошкоджень;
  • заміну батарейки у кварцевому або електронному годиннику;
  • заміну або ремонт стрілок – для механічних та кварцевих годинників.

Чи варто звертатися по допомогу із будь-якою дрібницею в обслуговуванні годинника? Досвід професіоналів показує, що навіть самостійна заміна батарейки може стати причиною виходу з ладу механізму.

Не маючи відповідного досвіду, знань та інструментів, користувач може легко пошкодити делікатні деталі та вузли механізму. Часто після такого ремонту, навіть досвідченому майстру знадобиться немало часу та зусиль на усунення несправності. Потребуєте ремонту або обслуговування годинника? Майстерня «Correra» охоче виконає ваше замовлення та поверне до роботи ваш улюблений годинник.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ремонт годинника #заміна батарейки в годиннику #Correa
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...