• Головна
  • В Одесі проводять протиаварійні роботи у дитсадку, який постраждав від ракетного удару
11:24, 6 лютого
Надійне джерело

В Одесі проводять протиаварійні роботи у дитсадку, який постраждав від ракетного удару

В Одесі проводять протиаварійні роботи у дитсадку, який постраждав від ракетного удару

Влітку, під час масованого ракетного удару по центру Одеси, пошкодили садок для дітей з вадами зору. В будинку вибито багато вікон і дверей, пошкоджені дах та стіни, а також зафіксували провисання міжповерхового перекриття.

Про це повідомили в Одеській міській раді.

Двоповерховий будинок — особняк Манук-Бея – це пам'ятка архітектури. Він збудований у першій половині ХІХ століття та знаходиться на території об'єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Мер Одеси Геннадій Труханов розповів, що частина протиаварійних заходів виконана: за кошти міжнародних організацій законсервували ділянки обвалення штукатурки, зменшили навантаження на балки перекриття та виділили бюджетне фінансування на відновлення вікон та дверей.

Але експертиза довела, що пошкодження конструктиву пам'ятки архітектури більш серйозні. Садок небезпечний для відвідування. Зараз триває розробка проєктної документації, згодом буде проведуть ремонтно-реставраційні роботи.

«Цей садок користувався попитом. І ми зробимо все можливе, щоб експлуатація будівлі була безпечною і діти сюди повернулися», – пообіцяв міський голова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...