• Головна
  • В Одесі пройшла конференція з протидії гендерно зумовленому насильству
13:34, 5 лютого

В Одесі пройшла конференція з протидії гендерно зумовленому насильству

В Одесі пройшла конференція з протидії гендерно зумовленому насильству

В Одесі пройшла Міжнародна конференція «Жінки. Мир. Безпека: сучасні правові виклики, актуальні проблеми та рішення».

Про це повідомили у міськраді.

У роботі конференції взяли участь представники Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради, організацій громадянського суспільства, неурядових організації та міжнародні експерти.

З вітальним словом до учасників та учасниць конференції звернулася директорка Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради Олена Китайська.

«Жінки України змінили своє життя та стали на захист держави зі зброєю в руках, підтримують та допомагають війську як волонтерки, сміливо та самовіддано ведуть переможні битви на безпековому, медичному, освітньому, інформаційному, економічному, господарському фронтах цієї війни», - наголосила Олена Китайська.

Під час зустрічі учасники обговорили такі ключові теми, як: права жінок в умовах конфлікту, розбудова миру, досвід країн ЄС з питань протидії ґендерно зумовленому, домашньому насильству та сексуальному насильству, пов’язаному з військовим конфліктом, правові та психологічні аспекти ідентифікації постраждалих осіб, їх соціально-правовий захист.

Досвід Одеської територіальної громади у наданні комплексної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, в умовах воєнного стану представила начальник Управління з реалізації гендерної політики, запобігання та протидії домашньому насильству і торгівлі людьми Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради Наталія Медвідь.

Організатор конференції - Благодійний фонд Військово-Морських Сил України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...