блог
12:09, 11 грудня 2023 р.

Боргова прірва

блог
Боргова прірва

Восьмі вибори президента російської федерації, згідно із заявою ЦВК, мають відбутися з 15 до 17 березня 2024 року. Інавгурація обраного «нового» президента (хто ж це може бути?!!)) запланована на 7 травня 2024 року.

Чи боїться путін програти вибори? Звісно! Яким би не був затьмареним розум «довічного», страх впасти з трону був, є, і буде завжди. Звісно, що прокремлівські «політологи», «соціологи» та інші прикоритні «фахівці» малюють картину «стовідсоткової підтримки» путіна з боку понівеченого російського суспільства, розраховуючи на рабську покірність, відсутність волі та будь-якої гідності, втраченої за десятиліття правління диктатора, пише у своєму блозі на Цензор.нет, політолог Юрій Федоренко

Але шанс програти завжди є. Тому, влада путінської росії, у будь-який спосіб намагається «загнати худобу у стійло». Одним з таких способів та механізмів на росії стали борги. Адже людина загнана в борги у власній країні – чи не це найбажаніший електорат для диктаторської влади?

За даними Центробанку росії, кількість громадян, які мають кредити, зросла за перше півріччя 2023 року на 2 мільйони осіб і становила приблизно 47 мільйонів.

Звісно, що найпоширенішим кредитом є іпотека, яку мають більш ніж 10 мільйонів громадян росії. 2023 рік побив усі рекорди: видано кредитів на суму понад 8 трильйонів рублів, що на 65% більше, ніж рік тому. Кредитів на авто в поточному році видано на суму понад трильйон рублів, що майже вдвічі більше, ніж торік.

Середня заборгованість по незабезпеченим або споживчім кредитам становить 930 тисяч рублів на людину. Кредитуються усі! Кількість власників кредитних карток зросла за рік майже на 15 відсотків. Понад 11 мільйонів людей мають три і більше кредити. А у 10 мільйонів росіян на виплату заборгованостей за кредитами йде близько 80% доходу.

Російське суспільство стрімко падає у «боргову яму». Чому? По-перше - росіяни зубожіли. По-друге – вони живуть, розуміючи відсутність позитивних перспектив для себе, як в «останній день».

Дивина! Адже, за хоровим скавчанням кремлівських глашатаїв, «на росії все добре! Ні війна, ні санкції, ні міжнародна ізоляція псевдоімперії не страшні!» На кого розрахована ця брехня? Невже у росіян повністю відсутній зв’язок з реальністю? Чи очі не бачать? Схоже, що «не бачать»…

Санкції та війна дають про себе знати. Постійне зростання цін. Найбільше його помічають, звісно, на продовольчому ринку, але є деякі набагато суттєвіші показники. На ринку нерухомості ціни на квартири в новобудовах за три роки зросли на 90 з гаком відсотків, на вторинному ринку - за рік більш ніж на 40%. На автомобільному ринку середня ціна на новий автомобіль за рік зросла більш ніж у півтора рази. А зростання цін має прямий зв'язок зі зростанням кредитів.

Додати сюди постійні масові акції, розпродажі, "чорні п'ятниці", які спонукають населення швидко скуповувати акційні товари, і часто вдаватися для цього до мікрокредитів і кредитних карток. Штучне створення ажіотажу, що «купувати треба терміново і зараз, потім все подорожчає», зміниться ситуація, курси тощо. Природно – знову всі звертаються до кредитних організацій. Курс рубля обвалився за рік майже в півтора рази, ставка Центробанку зросла. Зрозуміло, що і відсотки за кредитами теж зростають і заборгованість за ними теж.

Нестабільність економіки, курсу національної валюти, інфляція, проблеми ринку праці, пов’язані з війною та санкціями, все це негативно позначається на платоспроможності позичальників. Буде подальше зростання заборгованостей. Росіяни все більше попадають у фінансове рабство до власної влади у власній країні.

А путінській владі – гарно! Адже рабів, пов’язаних фінансовими боргами та кров’ю загарбницької війни, набагато легше тримати у загоні, у стійлах…

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#путін #росія #борги
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...