• Головна
  • В Одесі відкрилася виставка «Матеріальна культура німецької громади ХІХ–ХХ ст. на Півдні України»
16:06, 8 грудня 2023 р.
Надійне джерело

В Одесі відкрилася виставка «Матеріальна культура німецької громади ХІХ–ХХ ст. на Півдні України»

В Одесі відкрилася виставка «Матеріальна культура німецької громади ХІХ–ХХ ст. на Півдні України»

В Одеській національній науковій бібліотеці 7 грудня 2023 року відбулося урочисте відкриття виставки «Матеріальна культура німецької громади ХІХ–ХХ ст. на Півдні України», присвяченої 220-річчю німецької лютеранської громади святого Павла в Одесі.

Про це повідомила Одеська міська рада.

У відкритті виставки взяв участь директор Департаменту культури, міжнародного співробітництва та євроінтеграції Одеської міської ради Іван Ліптуга.

Представники німецької громади зробили вагомий внесок в історію, економіку та культуру Причорномор'я. Частина колоністів поселилася безпосередньо в Одесі. Це були ремісники, торговці, військові та чиновники.

"Основу виставки складають історичні пам’ятки матеріальної культури, що відображають життя німецької громади південного регіону у ХІХ–ХХ ст., із колекції одеського колекціонера-краєзнавця та члена Національної спілки журналістів України Сергія Новицького", - зазначено в повідомленні.

Екскурсію експозицією виставки провів журналіст, член Національної спілки журналістів України, краєзнавець, автор багатьох праць з історії південної України Олексій Сурілов. З музичним вітанням виступили педагоги та вихованці Мистецької школи №1 імені Е.Г. Гілельса.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини #виставка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...