• Головна
  • Україна провела третю зустріч у Румунії щодо нарощення експортної спроможності для українських портів Дунаю
10:08, 8 грудня 2023 р.

Україна провела третю зустріч у Румунії щодо нарощення експортної спроможності для українських портів Дунаю

Україна провела третю зустріч у Румунії щодо нарощення експортної спроможності для українських портів Дунаю

Швидка та ритмічна робота цих шляхів експорту залишається стратегічним напрямком роботи. За 11 місяців роботи загальні обсяги перевалки через українські Дунайські порти склали майже 30 млн тон.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Повертаємося з рішенням про нічну навігацію на каналі Суліна. Вона вже запрацювала. Очікуємо від румунських колег забезпечення необхідною кількістю лоцманів. В такому разі вийдемо на 4 млн тонн експортної спроможності на місяць", - написав Кубраков.

Україна продовжує спільно працювати над збільшенням потужності залізничних та автомобільних пунктів пропуску у чотирьосторонньому форматі: Румунія – США – Європейська Комісія – Україна за участі Молдови.

Два ключових питаннях, над якими працюють зараз – це погодження пілотного проєкту на пункті пропуску “Красноїльськ – Вікову де Сус” – запуск вантажівок та “зелений коридор” через пункти пропуску “Рені – Джурдлешти – Галац” між Україною, Молдовою та Румунією.

"Також ми зі свого боку у листопаді розпочали ремонтні роботи на пункті пропуску “Рені”, щоб створити там умови для спільного контролю з Молдовою. У 1 кварталі наступного року плануємо завершити ці роботи та запустити спільний контроль", - зазначив міністр інфраструктури.

Україна провела третю зустріч у Румунії щодо нарощення експортної спроможності для українських портів Дунаю, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...