• Головна
  • Мешканці Ізмаїльського району понесуть відповідальність за незаконне зайняття рибним промислом
15:15, 30 листопада 2023 р.
Надійне джерело

Мешканці Ізмаїльського району понесуть відповідальність за незаконне зайняття рибним промислом

Мешканці Ізмаїльського району понесуть відповідальність за незаконне зайняття рибним промислом

За незаконне зайняття рибним промислом п’ятеро мешканців Ізмаїльського району понесуть кримінальну відповідальність, яке заподіяло істотну шкоду державі.

В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що у липні двоє жителів міста Вилкове в районі Старостамбульского гирла річки Дунай виловили одну рибину рідкісного та цінного виду. Вид занесеного до Червоної книги України, що має статус зникаючого – «Білуги звичайної» в період її нересту.

Маса незаконного улову становила майже 110 кілограмів, а її довжина – 2,5 метри, з близько 14 кілограмами ікри. Своїми діями зловмисники завдали державі збитків на суму 100 тисяч гривень.

Два наступні рибалки-бракон’єри також мешканці міста Вилкове. У серпні вони виловили чотири рибини «Севрюги звичайної» загальною вагою 16 кілограмів. Це теж рідкісний вид, що занесений до Червоної книги України та має статус зникаючого. Правопорушники завдали державі збитків на загальну суму понад 190 тисяч гривень.

Останній правопорушник – житель Ренійської громади. У вересні, перебуваючи на озері «Ялпуг», поблизу села Плавні, що є заказником загальнодержавного значення та в якому забороняється лов водних живих ресурсів, він здійснив вилов понад 80 рибин різних видів. Своїми діями зловмисник завдав державі шкоду у розмірі понад 150 тисяч гривень.

«Після проведення низки судових експертиз усім рибалкам, відповідно до скоєного, дізнавачі повідомили про підозру у незаконному зайнятті рибним промислом, яке заподіяло істотну шкоду, зокрема вчиненому групою осіб, за ч. 1 ст. 249 та ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України. Це правопорушення тягне за собою покарання у вигляді штрафу в розмірі від 17 тисяч до 51 тисячі гривень або обмеження волі на строк до трьох років. Щодо перших чотирьох підозрюваних обвинувальні акти вже скеровані до суду, а щодо останнього – слідство ще триває», – прокоментував начальник Ізмаїльського районного відділу поліції Віктор Герасименко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Ізмаїл #рибалка #заборона #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...