• Головна
  • Ліцею на Одещині повернули сільгоспземель вартістю 20 млн грн
13:06, 23 листопада 2023 р.
Надійне джерело

Ліцею на Одещині повернули сільгоспземель вартістю 20 млн грн

Ліцею на Одещині повернули сільгоспземель вартістю 20 млн грн

Прокуратура повернула ліцею у Білгород-Дністровському районі 106 га сільгоспземель вартістю 20 млн грн, які незаконно було передано в оренду фермерському господарству. 

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі. 

У грудні 2021 року Дивізійським ліцеєм було укладено договір про спільну обробку землі з фермерським господарством строком на 3 роки. Ліцей передав у користування підприємству землю, за умови сплати частини вирощеного врожаю.

Проте прокуратурою доведено у суді, що зазначений договір насправді містить всі ознаки договору оренди землі та не передбачає будь-якої спільної діяльності з боку навчального закладу, окрім отримання орендної плати.

Суд погодився з доводами прокуратури про те, що освітній заклад не мав повноважень приймати рішення щодо розпорядження землею, яка знаходиться у державній власності та перебуває лише в користуванні комунального закладу, а суб’єкт господарювання мав намір приховати справжні правові відносини та уникнути передбаченої законом процедури для отримання землі в оренду.

З огляду на порушення прокуратура стала на захист інтересів держави. Враховуючи доводи прокурора, суд задовольнив позов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...