• Головна
  • В Одесі розроблять єдині правила оформлення вивісок та рекламних конструкцій
12:43, 9 листопада 2023 р.

В Одесі розроблять єдині правила оформлення вивісок та рекламних конструкцій

В Одесі розроблять єдині правила оформлення вивісок та рекламних конструкцій

8 листопада відбулася двогодинна онлайн-консультація з керівництвом Управління реклами та охорони пам'яток міста-побратима Регенсбург щодо правил розміщення рекламних конструкцій та вивісок у місті.

Про це повідомили у мерії.

У заході взяли участь директор Департаменту культури, міжнародного співробітництва та євроінтеграції Одеської міської ради Іван Ліптуга, заступник директора-начальник Управління по роботі з ЮНЕСКО та культурної спадщини Федір Стоянов і начальник Управління реклами Ігор Слюсаренко.

Одним зі складних і комплексних завдань, що стоять перед містом у зв'язку з включенням історичної частини до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, є очищення фасадів будинків від рекламних конструкцій, що спотворюють архітектуру та суперечать встановленим правилам оформлення вивісок і рекламних конструкцій, для приведення зовнішнього вигляду будинків до автентичного спроєктованого вигляду.

Вирішено, що в рамках цієї роботи між Департаментом культури, міжнародного співробітництва та євроінтеграції та Управлінням реклами створюється спільна робоча група, яка розробить єдині для всіх правила оформлення вивісок та рекламних конструкцій відповідно до вимог Закону про охорону культурної спадщини, вимог ЮНЕСКО та кращих міжнародних практик історичних міст.

«Загалом, можна сказати, що закони та правила у нас досить схожі, різниця у дотриманні. У Регенсбурзі 99% власників нерухомості та бізнесів відповідально дотримуються правил і не псують архітектуру. Порушників легко перерахувати на пальцях однієї руки. Зазвичай після першого усного попередження невідповідності швидко усуваються самим підприємцем. У поодиноких випадках надсилається повторне письмове попередження. Але для злісних порушників передбачено систему штрафів і сума може досягати до 0,5 мільйона євро. У нас, у середньому, за рік доводиться демонтувати до трьох тисяч незаконно розміщених рекламних конструкцій, власники яких ігнорують законодавство, правила і приписи», - зазначив Іван Ліптуга.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...