• Головна
  • Власник хостела, пожежа у якому забрала життя двох людей, будує новий корпус і знов - з порушеннями та новою пожежою
Політичні новини
14:59, 6 листопада 2023 р.

Власник хостела, пожежа у якому забрала життя двох людей, будує новий корпус і знов - з порушеннями та новою пожежою

Політичні новини

Громадянин росії Олександр Дерябін – власник хостела на Посмітного 10-г, у якому в 2021 році спалахнула пожежа, – продовжує будувати «готельний бізнес» на місті жахливої трагедії. 

Власник хостела, пожежа у якому забрала життя двох людей, будує новий корпус і знов - з порушеннями та новою пожежою, фото-1

Тоді у хостелі виявили значні порушення пожежної безпеки та державно будівельних норм забудови.

Постраждалі від пожежі особи та родичі загиблих в рамках цивільного процесу у рамках кримінальної справи № 522/12484/21, провадження № 12021163510000007 від 17 січня 2021 року, намагаються добитися справедливості у судах. Власник хостелу обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 270 КК України, але й досі крапка в цьому питанні не поставлена.

Зараз право власності належить – Дерябіна-Селіщева Світлані Іванівні, будівництво нового корпусу іде на місті загибелі людей. 

Трагічні події можуть повторитися, адже забудовники Дерябіни знову порушують аналогічні державні будівельні норми. Першим дзвіночком стала пожежа, що спалахнула у процесі нового будівництва 19 серпня 2023 року. Цього разу постраждали інженерні мережі дачно-будівельного кооперативу «Аркадія», що на Посмітного 10-12.  Відео пожежі тодірозлетілося по телеграм-каналам. 

Знову тривають численні експертизи та перевірки. 

Крім того, за даними реєстру речових прав на нерухоме майно (реєстраційний номер 2440818451101), вказаний об’єкт - це індивідуальний житловий будинок, побудований по межі ділянки (кадастровий номер 5110137500:50:003:0003, площа 0.0689 га), що є грубим порушенням державних будівельних норм у розділі пожежної безпеки, оскільки мінімальний відступ від сусідніх будівель та ділянок має становити не менше трьох метрів. Фактично, це комерційний об'єкт із класом наслідків сс-3, згідно висновків експертів, незаконно побудований на території ДБК «Аркадія», що знову ж таки є порушенням правил цільового використання земельної ділянки, порушенням «зонінгу» забудови території.

Свавілля, організоване громадянином країни-агресора, є недопустимим у наш час. Корупційна вигода дозвільної системи не має бути вищою за інтереси постраждалих від пожежі звичайних громадян України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
21:19, 6 травня
live comments feed...