• Головна
  • Бюро економічної безпеки прийшло з обшуками у Cosmolot: що відомо на цей час
Реклама
15:28, 27 жовтня 2023 р.

Бюро економічної безпеки прийшло з обшуками у Cosmolot: що відомо на цей час

Реклама

Обшуки у офісі української компанії COSMOLOT, у квартирах директора та головного бухгалтера компанії пройшли сьогодні, 27 жовтня.

За інформацією, наданою компанією,  обшуки проводить БЕБ, озвученою підставою є несплата податків. При цьому варто підкреслити, що тільки за перше півріччя 2023 Cosmolot відрахував до бюджету понад 1 млрд грн і є одним з найбільших платників податків гральної галузі.

На своїх сторінках у соціальних мережах COSMOLOT висловився щодо обшуку:

Навіть під час воєнного стану маски-шоу продовжуються. Сьогодні до нас прийшли з обшуком. І це в той час, коли ми продовжуємо вести свою легальну діяльність, сплачувати податки, допомагати фронту, залучати міжнародні інвестиції в країну. Коли вже припиниться тиск на легальний бізнес: незаплановані перевірки, обшуки? Надалі це все призводитиме до незворотних і згубних наслідків як для економіки, так і для суспільства: скорочення робочих місць, зменшення попиту на послуги суміжних галузей, поширення нелегальних казино, і як результат — недоотримання податків до бюджету. Ми всі прагнемо розвитку України та її економіки, і вважаємо, що нам варто об'єднувати зусилля заради максимальної ефективності. В нас є спільні цілі — боротьба з нелегалами: це те, що шкодить і легальному бізнесу, і державі. То працюймо ж із реальними проблемами грального ринку, а не уявними. 

У серпні 2023 року COSMOLOT залучив британського інвестора, бізнесмена з великим міжнародним досвідом, Арнульфа Дамерау. Наразі підприємець перебуває в Києві і 25 жовтня був особисто присутнім на зустрічі з підрозділами ЗСУ, яким COSMOLOT передав 16 БпЛА Punisher. І вже за два дні потому став шокованим діями влади. Неприємне здивування інвестор висловив у Twitter та на своїй сторінці Facebook:

COSMOLOT —  один із найбільших платників податків і компанія, яка постійно підтримує Збройні Сили України. Як бізнесмен та інвестор я був певен, що держава підтримує відповідальні ініціативи бізнесу та створює сприятливі умови для залучення іноземних інвестицій на шляху до членства в ЄС.

Проте сьогодні мене здивували дії влади. Сьогодні COSMOLOTзазнав тиску в старому стилі рейдів з метою викрадення бізнесу. Я вважав, що такі методи залишись в минулому. Що такі методи відбуваються тільки у путінській росії. У новій Україні, яка крокує в ЄС, на мою думку, обшуки у старому стилі рейдів не мають існувати. Не було жодного пояснення. Мені ніхто не пояснив логіку цих дій. Чому та для чого відбувається тиск на легальний бізнес, який працює за всіма нормами законодавства (я б ніколи не інвестував у інший вид бізнесу), підтримує Збройні Сили і платить значні податки? 

Можливо, правильніше було б підтримувати легальний, відповідальний бізнес і боротися з нелегальним? Це формула збільшення надходжень до бюджету, я кажу вам як бізнесмен та інвестор із світовим досвідом.

Бюро економічної безпеки прийшло з обшуками у Cosmolot: що відомо на цей час, фото-1
Бюро економічної безпеки прийшло з обшуками у Cosmolot: що відомо на цей час, фото-2
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...