• Головна
  • На Одещині трьох юнаків викрили у незаконній порубці дерев
15:27, 26 жовтня 2023 р.

На Одещині трьох юнаків викрили у незаконній порубці дерев

На Одещині трьох юнаків викрили у незаконній порубці дерев

Поліцейські припинили незаконну порубку дерев на території Болградського району. За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження. Порушникам загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі.

Про це повідомили у поліції.

В лісосмузі біля села Новоселівка поліцейські викрили трьох юнаків, один з яких неповнолітній, які вантажили в автівку порізані на колоди свіжоспиляні дерева. Під час огляду місця події правоохоронці встановили факт порубки 12 дерев порід «Софора» та «Акація». Будь-яких дозвільних документів на здійснення подібної діяльності у молодиків не було.

За фактом незаконної порубки дерев поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 Кримінального Кодексу України. Виявлені під час огляду вантажний автомобіль «Volkswagen LT», спиляні дерева та бензопилу поліцейські вилучили в якості речових доказів. За оцінкою фахівців сума завданих державі збитків склала майже 120 тисяч гривень.

В ході досудового розслідування поліцейські встановили і місце, на території одного з місцевих приватних підприємств, куди міг завозитись для зберігання незаконно зрубаний ліс. В ході санкціонованого обшуку на підприємстві слідчі виявили понад 1,2 тис. частин порізаних та колотих стовбурів дерев, які були вилучені в якості речових доказів. Поліцейські встановлюватимуть походження виявленої під час обшуку деревини та розмір завданої державі шкоди.

«Слідчими буде надано належну правову оцінку діям кожного учасника правопорушення, а також встановлюються інші особи, причетні до незаконної порубки дерев. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, до трьох років позбавлення волі», - зазначив начальник відділення поліції №1 Болградського районного відділу поліції полковник поліції Микола Євтодій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...