• Головна
  • Зберігав канабіс та вирощував на діляці: на Одещині затримали двох чоловіків
13:12, 25 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Зберігав канабіс та вирощував на діляці: на Одещині затримали двох чоловіків

Зберігав канабіс та вирощував на діляці: на Одещині затримали двох чоловіків

Один порушник зберігав при собі канабіс, а інший вирощував на своїй присадибній ділянці коноплі.

Повідомляє поліція області.

Співробітники Березівського районного відділу поліції викрили раніше судимого місцевого жителя, при поверхневому огляді якого виявили майже 103 грами особливо небезпечного наркотичного засобу канабісу, який той зберігав у рюкзаку для власного вживання.

«За незаконне придбання та зберігання наркотичного засобу без мети збуту, дізнавачі висунули фігуранту обвинувачення за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України, та скерували обвинувальний акт до суду. Максимальне покарання, яке загрожує зловмиснику – обмеження волі на строк до п’яти років», - розповіла старший дізнавач територіального підрозділу поліції Каріна Іринчук.

А в ході проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання іншого фігуранта, раніше вже судимого за наркозлочини, на присадибній ділянці його домоволодіння поліцейські виявили та вилучили 49 висаджених кущів конопель. Дані рослини, згідно з висновком експерта, містять наркотичні засоби та психотропні речовини, обіг яких допускається тільки для промислових цілей. Як пояснив фігурант, коноплі він вирощував для виготовлення наркотичних засобів для власного вживання.

«Слідчі висунули підозрюваному обвинувачення у незаконному посіві та вирощуванні конопель особою, яка була засуджена за статтею 310 Кримінального кодексу України та яка раніше вчиняла кримінальне правопорушення, передбачене статтею 309 того ж кодексу. Такі протиправні дії кваліфікуються за ч. 2 ст. 310 ККУ та караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Обвинувальний акт поліцейські скерували до суду», - прокоментував т.в.о. заступника начальника – начальник слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Назарій Кучмій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...