• Головна
  • Жителька Одеської області ховала вдома у шафі дві гранати, - ФОТО
09:34, 5 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Жителька Одеської області ховала вдома у шафі дві гранати, - ФОТО

Жителька Одеської області ховала вдома у шафі дві гранати, - ФОТО

48-річна жителька Подільського району засуджена до трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном один рік за зберігання вдома вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП.

Два корпуси гранат Ф-1 та РГД-5 з двома запалами виявили поліцейські у будинку жительки Кодимської громади під час проведення санкціонованого обшуку. Жінка пояснила, що знайшла небезпечні предмети у лісі. Усвідомлюючи протиправність своїх дій, вона вирішила залишити знахідку собі, принесла додому і заховала у шафі серед одягу, а переїжджаючи до іншої оселі – перевезла цей "скарб" з собою.

Проведена експертиза показала, що вилучені у фігурантки предмети при конструктивному поєднанні є діючими бойовими припасами.

Правопорушниці висунули обвинувачення у незаконному придбанні, носінні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу і скерували до суду обвинувальний акт.

Суд надав обвинуваченій можливість виправлення без ізоляції від суспільства, призначивши покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном один рік. Громадянка повинна періодично з’являтися на відмітку до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти цей орган про зміну місця проживання та роботи, не виїжджати за межі України без погодження. Якщо засуджена під час іспитового строку ще раз порушить Закон, їй може загрожувати ув’язнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...