• Головна
  • 1500$ за переведення до небойового підрозділу: на Одещині викрили колишнього військовослужбовця у корупційних діях
12:34, 29 вересня 2023 р.

1500$ за переведення до небойового підрозділу: на Одещині викрили колишнього військовослужбовця у корупційних діях

1500$ за переведення до небойового підрозділу: на Одещині викрили колишнього військовослужбовця у корупційних діях

Правопорушника затримали після того, як він отримав неправомірну вигоду переказом на власний банківський рахунок. Йому загрожує до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомили у поліції.

Задокументували та затримали 31-річного колишнього військовослужбовця слідчі Білгород-Дністровського районного відділу поліції за оперативним супроводом співробітників Управління стратегічних розслідувань в Одеській області. Правоохоронці встановили, що зловмисник вимагав від військовослужбовця однієї з військових частин ЗСУ 1500 доларів США неправомірної вигоди, обіцяючи посприяти його переведенню до небойового підрозділу, вплинувши на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Правопорушника затримали, щойно на його банківський рахунок були переведені кошти, які він вимагав від військового.

«Зібравши достатньо доказів, слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомили фігуранту про підозру за частиною 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України. Йдеться про одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна. Наразі підозрюваний затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Поліцейські клопочуть у суді про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство триває», - прокоментував начальник територіального підрозділу поліції Павло Бобчинський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...