• Головна
  • «Депутати», катівні та «націоналізація». Що відбувається у Чаплинській «ВГА»?
блог
10:09, 28 вересня 2023 р.

«Депутати», катівні та «націоналізація». Що відбувається у Чаплинській «ВГА»?

блог
 «Депутати», катівні та «націоналізація». Що відбувається у Чаплинській «ВГА»?

Після окупації Чаплинки життя там мало чим стало відрізнятися від пекла: катівні, «націоналізація» майна та насильницька паспортизація. Однак є ті, для кого була створена індульгенція від совісті.

KibOrg публікує списки зрадників з Чаплинки Херсонської області.

Депутати

У вересні 2023 року росія провела так звані «вибори» на анексованих українських територіях. На Херсонщині перемогла правляча партія «Єдина Росія», набравши буцімто 76%. «Депутатами» стали гауляйтер Чаплинки Олександр Хлюстов — колишній російський військовий, майор ЗС РФ і заступниця «голови» Новотроїцького Валентина Шокарєва, яка перейшла на сторону окупантів одразу після початку повномасштабного вторгнення.

«Переможці» відомі, а залишити без уваги претендентів ми аж ніяк не могли. Публікуємо список «кандидатів у раду депутатів по Чаплинському муніципальному округу» від партії «Єдина Росія».

Серед них нам вдалося ідентифікувати деяких:

Викшняйкін Сергій Михайлович (26.07.1988) — проживав за адресою м. Сергіїв Посад, вул. Чайковського 20, кв. 330. Російський громадянин, колишній співробітник МВС РФ. З вересня 2022 року є «головою» адміністрації смт Асканія-Нова. Член політради Чаплинського місцевого відділення партії «Єдина Росія». 

Дрозд (Шаповалова) Вікторія Леонідівна (21.12.1976) — прописка смт Чаплинка, вул. Шевченко, 34 а. До повномасштабного вторгнення належала до політичної партії «Батьківщина», працювала старшим фельдшером виїзної бригади відділення швидкої допомоги. Пішла на співпрацю з окупантами і стала «завідувачкою» Чаплинської підстанції Каховської станції екстреної медичної допомоги.

Кацидан Аліна Миколаївна (29.08.1993) — проживає за адресою с. Надеждівка, вул. Корольова, 4. Обіймає посаду «секретарки» місцевого відділення партії «Єдина Росія». До повномасштабного вторгнення Кацидан працювали головним адміністратором магазину косметики «Єва», потім вихователькою у дитячому садку і з 2023 року обіймає посаду «ведучої спеціалістки господарчо-технічного відділу Чаплинської ВГА».

Решту кандидатів лишимо на ідентифікацію нашим колегам з Центру Миротворець, а ось штатних співробітники Чаплинської «ВГА» беремо на себе. Команді KibOrg вдалося дістати усі 79 анкет зі зрадниками, що працюють на ворога. В анкетах міститься вся особиста інформація власноруч записана колаборантами з підписами, фотографіями, автобіографіями та повною інформацією про сім’ю кожного. Завантажити теку з усіма документами можна за посиланням.

Аграрії

Однак не депутатами єдиними. Публікуємо також список директорів сільськогосподарських підприємств, що нині працюють в окупації. У травні 2023 року гауляйтер Чаплинки Хлюстов заявив, що окупанти розподілили покинуті угіддя між аграріями, що пішли на співпрацю з агресором.

Серед підприємців значиться Кунгуров Руслан Васильович (16.11.1975), який також був одним з кандидатів у «депутати». Прописка — м. Дніпро, вул. Осіння, 8А, кв. 43. У списку Кунгуров записаний як керівник ТОВ «НИКА» і ТОВ «НИКА+», адреса реєстрації: с. Кучерявоволодимирівка, вул. Леніна (Шкільна), 51. У російських реєстрах немає ТОВ «НИКА», але є ТОВ «НИКА+». Зазначено, що з 4 вересня 2023 року нею керує Логінов В’ячеслав Олександрович.

 «Депутати», катівні та «націоналізація». Що відбувається у Чаплинській «ВГА»?, фото-15

Однак ТОВ «НИКА» зустрічається у листі за червень 2023 року. У ньому мова йде про запаси озимої пшениці, яку потребують аграрії.

За цією ж адресою, що й ТОВ «НИКА+» до окупації була зареєстрована ТОВ «АП ЗОРЯ-ЮГ». Компанія була заснована у 2006 році і має статутний капітал у понад 7 мільйонів гривень. Її директором був Кунгуров. У власниках записано, що фірма належить «ТЕГРА, ЛЛС» , США Штат Індіана, м. Ремінгтон 600 Норс Гаррінгтон Стріт. Бенефіціари: Шваб Джонатан Пол та Шваб Венді Мері.

Така ж сама ТОВ «АП ЗОРЯ-ЮГ» міститься й у російських реєстрах, її директором також є Кунгуров, але зареєстрована вона була вже у серпні 2023 року. Адреса реєстрації: м. Джанкой, вул. Леніна, 14.

Сама ж «ТЕГРА, ЛЛС», якій належить українська ТОВ «АП ЗОРЯ-ЮГ», має у власності ще ТОВ «ІМПЕРІАЛ АГРО ЛТД», яка у свою чергу має два дочірніх підприємства: ДП «ТАВРІЯ» «ІМПЕРІАЛ АГРО ЛТД» та ДП «КЛИНИ» ТОВ «ІМПЕРІАЛ АГРО ЛТД», що також зареєстровані на Херсонщині. Достеменно неможливо визначити, чи має відношення «ТЕГРА, ЛЛС» до нового бізнесу Кунгурова, однак відомо, що українська ТОВ «АП ЗОРЯ-ЮГ» на чолі з Кунгуровим зустрічається також у документі за 18 листопада 2022 року. Разом з Кунгуровим у ролі керівниці зазначено Годичко Надію Миколаївну (дата народження: 08.12.1962; прописка: с. Кучерявоволодимирівка, вул. Лермонтова, 56). Раніше Годичко працювала у Кучерявоволодимирській сільській раді та декількох організаціях суміжних із сільськогосподарською діяльністю. Має низку земельних ділянок.

Освітяни

Публікуємо також список усіх освітніх закладів, що нині функціонують в окупації.

До прикладу, у російських пропагандистських ЗМІ встигла дати коментар Наталя Яцюк, яка обіймає посаду «директорки» Чаплинської школи №1. Яцюк поскаржилася окупантам, що українські діти з 2013 року не вивчали російську мову у школі. Зазначає, що незабаром окупанти мають завезти у заклад ідеологічно «правильні» російські підручники. До повномасштабного вторгнення Яцюк працювала вчителькою фізкультури у цій же школі та у Відділі освіти Чаплинської районної державної адміністрації. Належала до партії «Слуга Народу». У квітні 2023 року українські правоохоронці повідомили жінці про підозру у колабораціонізмі. 

Чаплинський аграрний коледж тепер очолює Анатолій Шафоренко. Народився у Казахстані, має прописку у смт Чаплинка, вул. Таврійська, 10. Судячи з фотографій у ВК, є затятим радянофілом. Закінчив Херсонський державний університет, а після початку повномасштабного вторгнення пішов на співпрацю з ворогом.

Відділом МВС РФ у Чаплинці керує Сергій Березін. Він уродженець Макіївки Донецької області, проживав за адресою Квартал Північний, 6, кв. 30. Колишній співробітник Ясинуватського окупаційного відділу «міліції». Його попередник Ігор Широкий (адреса: вул. Леніна 20 А, кв. 3) перетворив будівлю селищного відділу Національної поліції на одну з найбільш жорстоких катівень на півдні України, а Березін продовжив справу. ЗМІ писали, що він особисто катував цивільних заручників. Широкий вже отримав свою підозру у колабораційній діяльності, на черзі Березін.

Пошту в окупації організувала Велюш Світлана, що проживає за адресою смт Чаплинка, вул. Каланчацька, 80А. До окупації працювала у Скадовському центрі поштового зв’язку №3 Херсонської дирекції Укрпошти.

Окупанти, як і завжди, добре справляються із задачею документування власних злочинів. Команда KibOrg спостерігає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Україна #Херсонщина #Чаплинка #колаборанти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...