• Головна
  • Наші люди в Голлівуді: що пов’язує Сильвестра Сталлоне з Одесою
15:10, 21 вересня 2023 р.
Надійне джерело

Наші люди в Голлівуді: що пов’язує Сильвестра Сталлоне з Одесою

Наші люди в Голлівуді: що пов’язує Сильвестра Сталлоне з Одесою

В Голлівуді чимало українців змогли реалізуватися завдяки таланту та наполегливості. Серед них вистачає і одеситів, та людей з одеським корінням. Сьогодні редакція 048.ua розповість про одну з таких знаменитостей.

Як ви вже здогадалися, мова йде про Сильвестр Сталлоне. Це ім’я асосіюється з гостросюжетними блокбастерами і непереможними кінематографічними персонажами. А для тих, хто раніше не знав про одеське коріння актора, його ім’я віднині буде асоціюватися ще й з Одесою.

Коріння та родичі в Одесі

На сайтіОдеської кіностудії є ціла сторінка, яка присвячена «нашим людям в Голлівуді». З поміж багатьох відомих імен там можна зустріти й ім’я Сильвестра Сталлоне, який хоч і народився 6 липня 1946 року у Нью-Йорку, проте його прабабуся була корінною одеситкою, яка емігрували свого часу до США.

Згідно з данними на сайтіОдеської універсальної наукової бібліотеки імені М. Грушевського, пращурку Сільвестра Сталлоне з Одеси звали Роза Рабинович. Юність й молодість вона прожила на Старопортофранківській вулиці. Але у зв’язку з політичною обстановкою разом із сім’єю в 1888 році була вимушена емігрувати до Сполучених Штатів.

Відомий правнук декілька разів збирався прилетіти в Україну, щоб відвідати свою малу батьківщину, але йому так й не вдавалося цього зробити. А от мати Сільвестра Жаклін декілька разів таки відвідувала Одесу. Один з візитів відбувся в 1980 році, тоді вона не тільки розшукала усіх своїх родичів, але й зустрілася з президентом Радянського Союзу Михайлом Горбачевим. У 2020 році на 99 році життя Жаклін померла. Однак за життя вона приїздила в Одесу не тільки до родичів, а ще й з благодійними акціями.

Сильвестр та Жаклін Сталлоне

Сильвестр та Жаклін Сталлоне

"В Одесі також проживає племінник Жаклін Валерій Кравченко, який володіє клінікою пластичної хірургії "Доктор Моцарт". Відношення з відомими родичами Валерій підтримує до сих пір", - зазначено на сайті Одеської універсальної наукової бібліотеки імені М. Грушевського.

Валерій Кравченко та Жаклін Сталлоне

Валерій Кравченко та Жаклін Сталлоне

У Сталлоне в Одесі ще була 33-річна родичка Вікторія Кравченко – донька Валерія, яка, на жаль, загинула у смертельній аварії ввечері 24 березня 2019 року біля «Одеської політехніки». Тоді вона була пасажиркою елітного тюнінгованого автомобіля BMW X6, яким керував 22-річний Шаміль Гаджиєв – син відомого одеського бізнесмена Газанфара Гаджієва.

Коротка біографія актора

Сильвестр Сталлоне народився 6 липня 1946 року у Нью-Йорку в родині Френка Сталлоне-старшого та Жаклін Сталлоне. Ранні роки його життя були важкими, починаючи зі складних пологів, які спричинили пошкодження лицьового нерва, що дещо вплинуло на його зовнішність та сприяло його характерному стилю розмови.

Сильвестр Сталлоне у дитинстві

Сильвестр Сталлоне у дитинстві

Ріс майбутній актор у звичайній родині робітників, яка стикалася з фінансовими труднощами та часто переїжджала.

Коли хлопчику було 11 років, батьки розлучились. Слай (скорочення імені актора) був важкою дитиною. У підлітковому віці він почав курити та вперше спробував наркотики. За 12 років навчання його виганяли з 17 шкіл, а причиною переважно була погана поведінка. Майбутній актор часто конфліктував із учителями та не надто переймався оцінками. Після розлучення батьків Слай декілька років жив з татом, а коли йому виповнилося 15 років, переїхав до матері у Філадельфію. Тут він навчався у спеціальній школі для важких підлітків. Сильвестр почав активно займатися спортом та навіть зрідка брав участь у театральних виставах.

Сильвестр Сталлоне

Сильвестр Сталлоне

З початком війни у В'єтнамі, мати влаштувала Сильвестра викладачем фізичної підготовки у привілейований коледж у Швейцарії. Там він підробляв тренером та грав у студентському театрі. Повернувшись до США у 1967-1969 роках Сталлоне навчався на драматичному факультеті Університету Маямі. Викладачі не бачили у хлопцеві таланту і вважали, що актора з нього не вийде. Але Слай разом з товаришем по кімнаті в гуртожитку Джоном Герцфельдом писав сюрреалістичні п'єски, які ставив у підвалах і церквах Маямі, через що був відрахований з університету. Тому йому довелося певний час попрацювати білетером, доглядачем у зоопарку, готувати піцу. Незважаючи на складнощі, він все ще мріяв стати актором, тому у 1970 році, працюючи швейцаром у нью-йоркському театрі «Баронет», коли йому випала можливість виступити оголеним у позабродвейській авангардній п'єсі «Вдача», він погодився. Потім він дебютував у порнофільмі «Вечірка у Кітті та Стада».

Кадр із к/ф «Вечірка у Кітті та Стада»

Кадр із к/ф «Вечірка у Кітті та Стада»

Але спражню славу Сильвестру Сталлоне принесла стрічка «Роккі», сценарій до якої він написав за три дні під враженням побаченого на телебаченні 24 березня 1975 року боксерського поєдинку між нікому невідомим боксером Чаком Вепнером та славетним Мухамедом Алі. Продукт своєї творчості він почав пропонувати різним кіностудіям. Врешті-решт компанія «United Artists» погодилася викупити роботу за 315 тисяч доларів, але за умови, що головну роль виконуватиме Берт Рейнолдс або Пол Ньюмен. Сталлоне ж наполягав, що це його роль, тому фільм зняли на умовах, що Слай отримає 20 тисяч доларів за сценарій і 10 відсотків від майбутніх прибутків. Стрічка заробила у прокаті 100 мільйонів доларів, а це означає, що Сталлоне отримав 10 мільйонів.

Постер до фільму "Роккі"

Постер до фільму "Роккі"

Більше того, стрічка була нагороджена трьома «Оскарами»: найкращий фільм року, найкраща режисура (Джон Авілдсен) та найкращий монтаж. Сталлоне мав дві номінації на «Оскар»: найкращий актор, найкращий сценарист. Але заповітні статуетки дісталися іншим. Проте Слаю вдалося потрапити до вищої голлівудської ліги.

Читайте також: Одесити в Голлівуді: світові зірки з українським корінням

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...