• Головна
  • В Одесі посадовець вимагав хабар від іноземних івесторів, - ФОТО
15:49, 31 серпня 2023 р.
Надійне джерело

В Одесі посадовець вимагав хабар від іноземних івесторів, - ФОТО

В Одесі посадовець вимагав хабар від іноземних івесторів, - ФОТО

В Одесі викрили керівника управління Департаменту з питань виконання кримінальних покарань на хабарництві. Він вимагав "відкат" від інвесторів за встановлення сонячних панелей.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

За даними слідства, до посадовця звернулися представники іноземної держави. З метою інвестувати кошти в Україну, не дивлячись на воєнний стан, вони хотіли реалізувати бізнес-проект.

Він передбачав встановлення на будівлях і спорудах однієї із виправних колоній Південного регіону сонячних батарей. У подальшому їх мали об’єднати в одну сонячну електростанцію. Також планували задіяти виробничу частину виправного закладу, даючи замовлення на роботу з металом.

Підозрюваний спочатку, вивчивши проекти генеральних договорів стосовно виробництва продукції та створення об’єктів відновлювальної енергетики, наголосив на їх відповідності. Він підтвердив можливість розглянути питання з їх підписання, щоб почати реалізацію спільних проектів.

Проте після цього почав вимагати від представника юридичної особи хабар в якості "вхідного квитка" та закріплення дійсності намірів інвесторів. Також обіцяв за це допустити представників компанії на територію установи виконання покарань і дозволити завезти продукцію, необхідну для створення об’єктів відновлювальної енергетики.

Сума хабаря, як обіцяв підозрюваний, мала бути розділена між всіма зацікавленими посадовцями Управління і Департаменту з питань виконання кримінальних покарань.

Врешті він одержав неправомірну вигоду у розмірі 7000 доларів США. За ці кошти організував укладення підлеглими працівниками зазначених договорів.

Наразі вирішується питання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...