• Головна
  • Викрили двох зловмисників, які вимагали 8000 доларів неіснуючого боргу у жителя Одеського району
17:30, 29 серпня 2023 р.

Викрили двох зловмисників, які вимагали 8000 доларів неіснуючого боргу у жителя Одеського району

Викрили двох зловмисників, які вимагали 8000 доларів неіснуючого боргу у жителя Одеського району

Правопорушників затримали «на гарячому». Їм загрожує до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомили у поліції.

Встановлено, що чоловіки 37 та 52 років, маючи інформацію про фінансові зобов’язання 31-річного жителя Великодолинської селищної громади перед громадянином, у якого він купив за 2000 доларів США автомобіль на виплат, прийшли до нього нібито по гроші, але почали вимагати на 6000 доларів США більше як надумане відшкодування неіснуючих відсотків.

Спільники тиснули на потерпілого, залякуючи фізичною розправою, а коли зрозуміли, що такої суми грошей у чоловіка немає, наказали віддати їм документи на квартиру та земельну ділянку для переоформлення з метою відшкодування «боргу». Документи вони отримали, а вимагання коштів та погрози не припинили.

Протиправні дії чоловіків припинили оперативники управління карного розшуку ГУНП в Одеській області спільно зі слідчими відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 2. Правоохоронці затримали зловмисників за місцем мешкання потерпілого, коли вони в черговий раз приїхали вимагати повернути «борг».

«За наявності достатніх доказів, які зібрали поліцейські, слідчі територіального підрозділу поліції під процесуальним керівництвом Чорноморської окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру у вимаганні, тобто вимозі передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану. Злочин кваліфікується за частиною 4 статті 189 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Підозрювані затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України і поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі клопочуть у суді щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», - розповів начальник СВ відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 2 Василь Куралов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...