• Головна
  • В Одесі підтримали проєкт з оновлення електротранспорту
14:34, 25 серпня 2023 р.

В Одесі підтримали проєкт з оновлення електротранспорту

В Одесі підтримали проєкт з оновлення електротранспорту

25 серпня 2023 року пройшло чергове засідання Виконавчого комітету Одеської міської ради.

За інформацією мерії, під час засідання члени одеського Виконкому затвердили висновок щодо доцільності залучення субкредиту від Міністерства фінансів України під гарантію Одеської міської ради для реалізації субпроєкту «Оновлення рухомого складу Комунального підприємства «Одесміськелектротранс» - Придбання нових електробусів для м. Одеси» в рамках проєкту Європейського інвестиційного банку «Міський громадський транспорт України ІІ».

У рамках субпроєкту передбачено придбання 30 електробусів та станцій підзарядки. Головною перевагою цього виду транспорту є те, що для нього не треба будувати високовартісні об'єкти інфраструктури (контактно-кабельну мережу, тягові підстанції для тролейбусних маршрутів тощо).

«Реалізація субпроєкту дозволить Одесі досягти власної стратегічної мети - оновлення, покращення та підвищення надійності роботи міського громадського автотранспорту, а також задовільнити наявний попит на міські пасажирські перевезення», - сказав Одеський міський голова Геннадій Труханов.

Загальна інвестиційна вартість субпроєкту складає 13 млн євро. Повернення кредитних коштів планується за рахунок загального доходу підприємства від усіх видів діяльності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
21:19, 6 травня
live comments feed...