• Головна
  • Жителька Одещини сім разів "продала" в неіснуючому магазині вигадані товари
11:42, 25 серпня 2023 р.
Надійне джерело

Жителька Одещини сім разів "продала" в неіснуючому магазині вигадані товари

Жителька Одещини сім разів "продала" в неіснуючому магазині вигадані товари

Подільські поліцейські скерували до суду обвинувальний акт відносно місцевої 32-річної мешканки за шахрайство. Вона продавала вигадані товари через неіснуючі магазини. Правоохоронці встановили сімох потерпілих, які загалом перерахували зловмисниці майже 16 тисяч гривень за товар, придбаний у неї через інтернет-мережу, але так і не отриманий. 

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП. 

Жителька Чернігівщини звернулася за місцем мешкання до поліції із заявою про те, що не отримала замовленого через інтернет-мережу товару, за який сплатила кошти продавчині на банківську картку, номер якої та вказала. В ході проведення слідчих дій та оперативно-розшукових заходів поліцейські з’ясували, що власницею банківського рахунку є 32-річна жителька селища Окни Подільського району Одеської області.

Отримавши матеріали від чернігівських колег, подільські поліцейські продовжили розслідування розпочатого ними за фактом шахрайства кримінального провадження.

Правоохоронці встановили, що зловмисниця створила кілька різних груп на одній із популярних інтернет-платформ з оголошеннями про продаж неіснуючого товару – в асортименті були іграшки, велосипеди, гойдалки, різноманітний одяг та взуття. Громадян, які зв’язувалися з нею, вона завіряла у наявності потрібного їм товару, його високій якості та низькій ціні, тобто у вигідності і доцільності покупки, й обіцяла надіслати замовлення відразу після перерахування за нього грошей на картковий рахунок. Їх у жінки також було декілька, як і «крамниць». Однак відразу після отримання грошей правопорушниця припиняла зв’язок з обдуреними клієнтами, блокуючи їх.

Загалом поліцейські встановили сімох громадян з різних куточків України, яких ошукала подільчанка. Разом вони перерахували зловмисниці майже 16 тисяч гривень.

"Слідчі зібрали докази скоєння фігуранткою семи фактів шахрайства і під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури висунули їй обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, тобто шахрайстві, зокрема вчиненому повторно. Ці злочини кваліфікуються частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України", - повідомив начальник відділу поліцейської діяльності № 2 Подільського районного управління поліції Сергій Чепіль.

Правопорушниці загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 51000 до 68000 гривень, або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...