• Головна
  • На Одещині троє дітей ледь не втонули на водоймах
14:59, 22 серпня 2023 р.
Надійне джерело

На Одещині троє дітей ледь не втонули на водоймах

На Одещині троє дітей ледь не втонули на водоймах

Двоє діток, трирічний хлопчик та семирічна дівчинка, госпіталізовані, ще один хлопчик семи років серйозно не постраждав.

Повідомляє поліція області

Двоє дітей із селища Окни постраждали на водоймі в селі Коси Куяльницької ОТГ, де відпочивали разом із мамою. Коли жінці було потрібно відійти у справах, вона попросила знайомого приглянути за малечею. Але чоловік не був уважним і проґавив момент, коли діти опинилися під водою. Першу допомогу трирічному хлопчику надав випадковий відпочивальник, він же на своєму автомобілі відвіз дитину до лікарні. Семирічну дівчинку з-під води витягли інші відпочиваючі, а реанімаційні заходи проводили лікарі «швидкої». Зараз хлопчик у стані середньої тяжкості знаходиться в Подільській міській лікарні, а от стан його сестрички важкий – нею опікуються медики з обласного центру.

За цим фактом поліцейськими розслідується кримінальне провадження, розпочате за ст. 166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) Кримінального кодексу України.

А семирічний хлопчик з Подільська постраждав на водоймі неподалік села Любомирка Куяльницької ОТГ. Мати не стежила за сином, через що той наковтався води і мало не потонув. Це побачив товариш родини, він витягнув дитину на берег і викликав «швидку». Постраждалому надали своєчасну медичну допомогу, від госпіталізації мати відмовилась.

«В обох випадках батьки дітей відповідатимуть за неналежне виконання ними батьківських обов'язків. Рішення щодо мешканки Окон буде прийнято після закінчення досудового слідства. Санкція статті 166 ККУ передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі строком від двох по п’яти років. А відносно мешканки Подільська, яка раніше вже потрапляла у поле зору поліції та соціальних служб, ювенальні поліцейські склали адміністративні матеріали за ч. 2 ст. 184 КУпАП і направили їх до суду. Нею кваліфікується ухилення від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей, вчинене повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення. Такі дії караються штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 1700 до 5100 гривень», - прокоментував подію тимчасово виконувач обов’язків начальника Подільського районного управління поліції Олег Жуковський, і закликав дорослих не дозволяти дітям самим проводити вільний час на водоймах, а під час спільного відпочинку пильнувати їх, аби не сталося трагедії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...