• Головна
  • Легко та доступно: зручні маршрути для поїздок з Одеси до Європи
Новини компаній
17:00, 18 серпня 2023 р.

Легко та доступно: зручні маршрути для поїздок з Одеси до Європи

Новини компаній
Легко та доступно: зручні маршрути для поїздок з Одеси до Європи, фото-1

Під час подорожей завжди важливий комфорт. У цій статті ми розглянемо зручні варіанти для тих, хто прагне поєднати легкість доступу та багатофункціональність. 

Як доїхати з Одеси до міст Європи?

Ні для кого вже не секрет, що є декілька способів як потрапити з Одеси до міст Європи - власним авто, автобусом, потягом або ж літаком. Проте, сподіваємося, що тут ви знайдете відповіді на ті питання, про які не задумувалися раніше.

Якщо ви обрали подорож автобусом, варто знати, що є багато популярних прямих автобусних маршрутів з Одеси до міст Європи, як - от Варшава, Прага, Берлін, Рига, Вільнюс, Варна, Салоніки, Александрія та інші. У цій статті ви зможете знайти великий вибір автобусних маршрутів та обрати зручний варіант для себе. Якщо ж не знайшли прямого рейсу в необхідне місто, то можна поєднати два автобусних рейси з пересадкою в Кишиневі, куди їхати значно ближче, ніж до Львова.

Щоб доїхати з Одеси до Європи залізницею, радимо обрати потяг Одеса – Перемишль (№36 “Біла Акація”), який відправляється з Одеси о 14:58 і прибуває до Перемишля о 6:30.

Але найкращим варіантом для одеситів все ж таки є аеропорти:

1. Міжнародний аеропорт Кишинева (Chișinău International Airport), Молдова.

У порівнянні з аеропортом Варшави, що знаходиться за 1450 км від Одеси, аеропорт Кишинева розташований на відстані всього 200 км. Придбавши квитки на автобус, можна доїхати з Одеси до аеропорту прямим рейсом та витратити на це всього 4 години.

Якщо ви плануєтеподорож з дитиною, варто взяти із собою:

  • Документи: закордонний паспорт або свідоцтво про народження дитини та інші документи, вказані на сайті міграційної служби.

  • Їжу: снеки чи фрукти та 1-2 пляшки води обʼємом 0,5 л., щоб дозволили взяти на борт літака.

  • Змінний одяг та речі особистої гігієни малюка.

  • Аптечку.

2. Аеропорт Ясси (Iași International Airport), Румунія.

Відстань до аеропорту Ясси приблизно 300 км, але цей варіант може бути цікавим для тих, хто шукає конкурентні ціни на авіаквитки. В переліку великий вибір квитків на рейси різних авіаперевізників: від лоукостерів Wizz Air і Ryanair до регулярних Turkish Airlines, Tarom та Emirates.

Як доїхати з Одеси до аеропорту Ясси?

Є два шляхи - прямі рейси та з пересадкою.  Здебільшого, до аеропорту Ясси рейси з пересадками, тому пропонуємо розглянути варіант за маршрутом Одеса - Кишинів - Ясси, що триває 8 год. 45 хв.Квитків на автобус за цим маршрутом є багато, тому ви з легкістю можете підібрати для себе найкращого перевізника. Обовʼязково звертайте увагу на рейтинг та відгуки пасажирів, адже не тільки від вартості залежить комфорт в дорозі.

Більшість пересадок відбуваються на рейси того ж перевізка, тобто пересадки організовані. Таким чином компанія стежить за своєчасною посадкою пасажирів на наступний вид транспорту. Детальніше ознайомитись з пересадками можна в цій статті.

Також важливо знати про умови перевезення багажу. В автобусі габаритний багаж від 20 до 40 кг безкоштовний, а дозволена ручна поклажа 5-10 кг. Це важливо, якщо ви продовжуєте свою поїздку літаком, де норми багажу можуть відрізнятися. Якщо ваша подорож з твариною, тоді вона повинна знаходитися у спеціальному боксі, з усіма необхідними документами та письмовим дозволом від авіакомпанії, якщо інше не вказано на сайті перевізника. 

Купити квитки на автобус, потяг та літак в одному місці та за вигідними цінами можна на сайті чи в мобільному додатку компанії INFOBUS. Окрім того, цілодобова служба підтримки надасть відповідь на будь-яке питання. 

Бажаємо комфортних та захоплюючих подорожей!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...