• Головна
  • Напоїла доньку та її подругу: На Одещині на жінку поліцейські склали адміністративні матеріали
13:28, 18 серпня 2023 р.
Надійне джерело

Напоїла доньку та її подругу: На Одещині на жінку поліцейські склали адміністративні матеріали

Напоїла доньку та її подругу: На Одещині на жінку поліцейські склали адміністративні матеріали

Про скоєння цих правопорушень правоохоронці дізналися, коли 15-річна дівчина пішла з дому після свавілля матері.

Повідомляє поліція

Жінка зателефонувала на спецлінію «102» і повідомила, що її донька після сварки з нею пішла з дому нібито до батька, який живе окремо, але до нього так і не дійшла. Мати близько години намагалася знайти дитину сама, але її зусилля виявилися марними.

Аби знайти зниклу, співробітникам відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції знадобилися дві години. Працівники ювенальної превенції та кримінальної поліції розшукали дівчину за сім кілометрів від дому. Вона пояснила, що після сварки матері вирішила піти до своєї подруги, аби лишитися у неї на ночівлю, а наступного дня планувала поїхати до батька.

«За той час, поки дівчина мандрувала, протиправних дій відносно неї вчинено не було. Проте правоохоронці встановили, що напередодні втечі мати, вживаючи пиво, напоїла ним доньку та її подругу. А після цього почала ображати дівчину нецензурною лайкою, виганяти з дому і забороняти спілкуватися з тією ж подругою, бо їй нібито не сподобалась поведінка неповнолітньої гості», - повідомила інспекторка ювенальної поліції Ірина Друговіна.

«Відносно жінки поліцейські склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 173-2 (вчинення домашнього насильства, тобто умисне вчинення будь-яких діянь психологічного характеру) та ст. 180 (доведення неповнолітнього до стану сп'яніння батьками неповнолітнього, особами, які їх замінюють, або іншими особами) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали по домашньому насильству поліцейські скерували до суду. За скоєне, правопорушниці загрожує штраф від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до сорока годин, або адміністративний арешт на строк до десяти діб. Щодо правопорушення, передбаченого ст. 180 КУпАП, поліцейські застосували до порушниці адміністративне стягнення у вигляді штрафу, передбаченого санкцією статті. Раніше сім’я у поле зору правоохоронців не потрапляла та на обліку служби у справах дітей не перебуває. Нині поліцейські направили подання до служби у справах дітей для негайного взяття родини на облік як сім'ї, що опинилась у складних життєвих обставинах», - прокоментував начальник відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Віктор Дудка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...