• Головна
  • Поліція четвертий раз виявила жителя Одещини п'яним за кермом
10:52, 18 серпня 2023 р.

Поліція четвертий раз виявила жителя Одещини п'яним за кермом

Поліція четвертий раз виявила жителя Одещини п'яним за кермом

Вчетверте поліцейські виявили жителя Болграда у нетверезому стані за кермом незареєстрованого мопеда і без водійського посвідчення.

Про це повідомили в ГУНП в Одеській області.

Поліцейські склали відносно чоловіка протоколи за трьома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення. Розглянувши адміністративні матеріали, суд постановив стягнути з правопорушника штраф у розмірі 51000 гривень та позбавити права керування транспортними засобами на 10 років.

Ввечері на автодорозі сполученням Болград – Кубей наряд сектору реагування патрульної поліції виявив 33-річного місцевого жителя за кермом мопеда без номерного знака. Зупинивши водія, поліцейські помітили, що чоловік має зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння, але від проходження освідування він відмовився.

При перевірці документів мопедиста правоохоронці з’ясували, що у нього зовсім немає водійського посвідчення і транспорт не зареєстрований. Крім того, чоловіка вже притягували до відповідальності за нетверезе водіння незареєстрованого мопеда без водійського посвідчення – один раз у 2021 році та двічі у 2022 році.

Відносно керманича поліцейські склали протоколи за ч. 3 ст. 130 (за відмову від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції), ч. 5 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом, повторно протягом року) та ч. 7 ст. 121 (керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим в Україні в установленому порядку, повторно протягом року) КУпАП.

Розглянувши адміністративні матеріали, суд визнав чоловіка винним у вчиненні усіх трьох правопорушень і постановив сплатити штраф у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51000 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...