• Головна
  • На Одещині нетверезий водій без посвідчення збив жінку на тротуарі
10:14, 17 серпня 2023 р.
Надійне джерело

На Одещині нетверезий водій без посвідчення збив жінку на тротуарі

На Одещині нетверезий водій без посвідчення збив жінку на тротуарі

Поліцейські повідомили про підозру ізмаїльцю у порушенні ПДР. Чоловік сів за кермо у нетверезому стані та без водійського посвідчення і збив пішохода. Правопорушнику загрожує до трьох років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до п'яти років.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП. 

Подія сталася у місті Ізмаїл. Поліцейські встановили, що 33-річний місцевий чоловік, рухаючись ввечері на легковому автомобілі ВАЗ, не обрав безпечну швидкість руху, виїхав за межі проїзної частини дороги на тротуар, де наїхав на 34-річну жінку.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди потерпіла була госпіталізована каретою швидкої допомоги до медичного закладу. Лікарі діагностували жінці забої голови та стопи, переломи плечової кістки, що відносяться до тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

Перевірка на стан сп'яніння показала, що водій був п'яним, вміст алкоголю в організмі перевищував норму у понад 14 разів. Крім того, правоохоронці встановили, що чоловік не має водійського посвідчення, адже минулого року був позбавлений судом права керувати транспортними засобами протягом одного року за скоєння правопорушення, яке кваліфікується частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

"Правопорушника затримали у процесуальному порядку. Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури повідомили йому про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані алкогольного сп'яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження. Це правопорушення кваліфікується частиною 1 статті 286-1 Кримінального кодексу України й карається позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п'яти років. На час слідства підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Слідчі дії тривають", - повідомив старший слідчий Ізмаїльського районного відділу поліції Федір Чифліклій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...