• Головна
  • Для військовозобов’язаних українців зміняться правила перетину кордону
11:17, 13 серпня 2023 р.

Для військовозобов’язаних українців зміняться правила перетину кордону

Для військовозобов’язаних українців зміняться правила перетину кордону

Національне агентство з питань запобігання корупції на виконання рішення РНБО підготувало план заходів з усунення причин, які призводять до корупції у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Йдеться про корупційні ризики під час перетину кордону.

Про це в ефірі телемарафону заявив голова НАЗК Олександр Новіков, передає Суспільне.

"Упродовж години цей план буде направлений у вигляді проєкту розпорядження уряду на затвердження Кабміну. Це важливо. Бо на сьогодні в Україні сотні й тисячі кримінальних проваджень, і тому без зміни правил ми не отримаємо нову ситуацію, коли всі центри комплектування працюватимуть доброчесно", — підкреслив Новіков.

Він уточнив, що зміняться правила перетину кордону, а також норми видачі документів для перетину кордону.

Окрім того, проєкт розпорядження передбачає, що бази даних прикордонної служби та центрів комплектування будуть пов’язані між собою і забезпечать прозорість як ТЦК, так і пунктів перетину кордонів.

"Усього у "військкоматах" близько 6 тисяч працівників. Наявні 33 підозри — це свідчення, що більшість співробітників військкоматів доброчесні. Щоб і керівники військкоматів були доброчесними, потрібно відновити декларування і функції НАЗК з перевірки декларацій", — додав Новіков.

Він висловив сподівання, що Верховна Рада найближчим часом відновить декларування і всі, кого призначатимуть на посади в центрах комплектування, пройдуть спеціальні перевірки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...