• Головна
  • В Одесі затримали російського агента, - ФОТО, ВІДЕО
10:58, 3 серпня 2023 р.
Надійне джерело

В Одесі затримали російського агента, - ФОТО, ВІДЕО

В Одесі затримали російського агента, - ФОТО, ВІДЕО

СБУ затримала в Одесі юрисконсульта "партії Шарія", який працював на російську воєнну розвідку. Чоловік Зливав ворогу координати українських військ та систем ППО.

Про це повідомили у пресслужбі СБ України. 

Контррозвідка Служби безпеки провела в Одесі багатоетапну спецоперацію, у результаті якої затримано ще одного агента головного управління генштабу зс рф.

Він передавав агресору цілі для повітряних ударів по місту, відслідковував місця дислокації та переміщення українських підрозділів ППО, звітував про наслідки "прильотів" ракет і ударів дронами-камікадзе.

За даними слідства, зловмисник є приватним юристом, який раніше був помічником-консультантом декількох депутатів із фракції "партії Шарія" в одній із райрад Одеської області.

Після повномасштабного вторгнення рф він разом із дружиною втік до тимчасово окупованого Сімферополя. Там він звернувся до "військового комісаріату Криму", де був завербований кадровим співробітником 3-го оперативного відділу 316-го розвідувального центру російського гру Григорієм Івановим. Він працював під прикриттям та представився співробітником фсб.

Він дав підписку про негласне співробітництво на користь рф, після чого агенту було присвоєно оперативний псевдонім "Diezel". Фігурант отримав 500 доларів "авансу" за проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. І після цього повернувся в Одесу для збору розвідданих.

Тут він також намагався встановлювати контакти з місцевими правоохоронцями, вивчаючи їх кандидатури для поповнення агентурної мережі російських спецслужб.

Слідчі Служби безпеки повідомили чоловіку про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Наразі він під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Також планується повідомлення про підозру у шпигунстві його російському куратору.

Крім того, контррозвідка СБУ ідентифікувала дружину зрадника, яка зараз мешкає у Санкт-Петербурзі і також співпрацює з російським гру, отримуючи щомісячну платню.

В Одесі затримали російського агента, - ФОТО, ВІДЕО , фото-8
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...