• Головна
  • Одесити, які постраждали від ракетних атак, отримають грошову допомогу
15:00, 2 серпня 2023 р.
Надійне джерело

Одесити, які постраждали від ракетних атак, отримають грошову допомогу

Одесити, які постраждали від ракетних атак, отримають грошову допомогу

Протягом червня-липня 2023 року Одеса потерпала від масованих ракетних обстрілів російських окупантів. Значних пошкоджень зазнали цивільні об`єкти, пам`ятки архітектури та портова інфраструктура.

Про це повідомляє міськрада 

Станом на 2 серпня з бюджету Одеської міської територіальної громади виплачено матеріальну допомогу на компенсацію витрат з ремонту помешкань громадян, житло яких постраждало внаслідок першої хвилі ракетних ударів, здійснених у червні поточного року.

Допомогу за пошкодження отримали 433 громадянина на загальну суму 13,2 млн гривень, зокрема: у Хаджибейському районі – 1,1 млн грн (100% від розглянутих заяв), Приморському районі – 4,5 млн грн (53,5% від розглянутих заяв), Пересипському районі – 7,6 млн грн (100% від розглянутих заяв).

У липні 2023 року ворогом було здійснено другу хвилю ракетних атак на наше місто. Наразі продовжуються обстеження та актування пошкоджених квартир у будинках Приморського та Пересипського районів міста.

Кількість пошкодженого житла, за якими складено акти, становить 389 квартир.

Райадміністрації продовжують приймати заяви від мешканців міста на компенсацію витрат з ремонту пошкоджених житлових приміщень.

Станом на 2 серпня 2023 року до райадміністрацій надано 110 заяв на виплату матеріальної допомоги. Виплачено матеріальну допомогу п`яти громадянам Приморського району на загальну суму 0,2 млн гривень.

Також виплачено матеріальну допомогу 14 постраждалим від першої хвилі ракетних ударів, які проходили або проходять лікування в медичних закладах, на загальну суму 1,1 млн грн (постраждалим у тяжкому стані – 100-70 тис. грн, у середньому стані – 50 тис. грн).

Крім того, виплачено матеріальну допомогу сім’ям 9 загиблих на компенсацію вартості поховання на загальну суму 522,9 тис. грн, з них:- сім’ям 8 загиблих у червні – 473,8 тис. грн;- сім’ї загиблого у липні – 49,1 тис. грн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...