• Головна
  • "Ціль ворога - переконати світову спільноту і судновласників в тому, що порти Одещини - це ненадійні місця для роботи", - Гуменюк
13:28, 2 серпня 2023 р.
Надійне джерело

"Ціль ворога - переконати світову спільноту і судновласників в тому, що порти Одещини - це ненадійні місця для роботи", - Гуменюк

"Ціль ворога - переконати світову спільноту і судновласників в тому, що порти Одещини - це ненадійні місця для роботи", - Гуменюк

Ворог продовжує проводити терор та наполягати на своєї монополії у Чорному морі. Це видно по його діях.

Про це на брифінгу в Media Center Ukraine — Odesa повідомила начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони ПівдняНаталя Гуменюк

"Пауза, яку взяв ворог в цьому питанні, вона виправдана тим, що вони вишукують нову тактику, вони підбирають цільову зброю та очікують певних рішень на рівні дипломатії, але зрозумівши, що на зустріч їм не йдуть, вони вдаються до вогневих атак".

Наталя Гуменюк розповіла, чому ворог зараз "б'є" по Дунайському напрямку, бо він був проголошений багатьма експертами, як альтернативним "зернового питання" і саме тому ворог зосередив на ньому свою увагу.

"Вже відбувалася одна з атак Дунайський напрямок. І зараз це був повтор. Ворог буде продовжувати свою тактику. В пріоритеті ворога переконати світову спільноту зокрема і судновласників в тому, що порти Одещини, України - це ненадійні місця для роботи".

Результативність роботи ППО в тих умовах, які склалися під час цієї атаки була досить високою, каже начальниця пресцентру.

"Не абсолютною, але треба усвідомлювати, що ми трошки заколисані були тими результатами, які мали досі. Коли атаки відбувалися тими видами зброї проти яких у нас є засоби й ми можемо їх збивати. Коли використовувалась менша кількість, тих самих засобів ураження, а цієї ночі це була кулька хвильова атака, досить потужна з використанням особливостей рельєфу та місцевості. Всі ці нюанси вони теж відбиваються на якості протидій".

Також Гуменюк сказала, що в Чорне море рф вивели підводний ракетоносій із залпом до 4-х ракет типу "Калібр".

Ще одна причина, чому атакували Дунайські порти - поширення інформації про судна, які начебто прорвали блокаду рф в Чорному морі та стали на якір в одному з українських зернових портів у дельті Дунаю.

"Те, що стосувалося тих суден, навколо яких створили інформаційний ажіотаж, зокрема, в непрямий спосіб спровокувало й ту саму атаку, яка сьогодні відбулася. Привертання такої уваги, використання інформації в гібридній війні призводить якраз до посилення агресії. Тут треба бути дуже обережними".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...