• Головна
  • Продавав в інтернеті неіснуючу колонку: жителя Одеси викрили у шахрайстві
15:26, 31 липня 2023 р.

Продавав в інтернеті неіснуючу колонку: жителя Одеси викрили у шахрайстві

Продавав в інтернеті неіснуючу колонку: жителя Одеси викрили у шахрайстві

Зловмисник ошукав десятьох громадян, завдавши їм загалом 5000 гривень збитків.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

Правоохоронці встановили, що чоловік, який нещодавно отримав іспитовий термін за шахрайство, належних висновків для себе не зробив і знову взявся за вчинення аналогічних злочинів. Використовуючи власний мобільний телефон, правопорушник розмістив на одному із популярних вебресурсів оголошення щодо продажу портативної колонки вартістю 1300 гривень, якої насправді не мав. Спілкуючись із потенційними покупцями, «продавець» просив у них передоплату у розмірі 500 гривень та відправляв їм реквізити банківської картки для сплати грошей. Коли ж люди висилали зловмиснику кошти, він припиняв відповідати на їхні повідомлення.

У такий спосіб правопорушник ошукав 10 громадян. Не дочекавшись обіцяного, потерпілі зверталися до поліції.

В ході досудового розслідування поліцейські встановили та розшукали зловмисника і вилучили у нього банківську та сім карти й мобільний телефон з інформацією, що підтверджує його причетність до правопорушення.

«За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, вчинене повторно. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 51000 до 68000 гривень, або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Слідство триває», - розповів начальник Одеського районного управління поліції № 1 полковник поліції Максим Бойко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...