• Головна
  • На Одещині планують зібрати чотири мільйони тонн врожаю
14:00, 26 липня 2023 р.
Надійне джерело

На Одещині планують зібрати чотири мільйони тонн врожаю

На Одещині планують зібрати чотири мільйони тонн врожаю

На Одещині планують зібрати 4 мільйони тонн врожаю зерна ранніх та піздних зернових та зернобобових культур.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Алла Стоянова, директорка департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної військової адміністрації.

“Через 2-3 дні ми закінчемо кампанію зі збирання ранньозернових та зернобобових культур. Ми вже зібрали 1,5 мільйони тонн врожаю. В цьому році також плануємо зібрати до 4 мільйонів тонн зерна ранніх та піздніх зернових та зернобобових культур”, – розповіла посадовиця.

За її словами, місця для зберігання врожаю в регіоні є – Одещина має потужності для зберігання 7,5 мільйонів тонн зерна. Зараз в них зберігається 5 мільйонів тонн зерна торічного врожаю.

“Хоча не працюють порти Великої Одеси, ми працюємо над розвитком нових шляхів експорту. Працюють порти Дунаю, хоча їх теж обстрілюють… Звісно, їх не можна порівнювати. Через порти Дунаю можна експортувати 2,5 мільйони тонн зерна на місяць, через проти Великої Одеси – до 10 мільйонів”, – зазначила посадовиця.

Вона додала, що в державному бюджеті України передбачено 20 мільярдів гривень страхових компенсацій для судновласників, які захочуть і далі працювати. Також уряд шукає можливості відновлення роботи портів Великої Одеси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...