• Головна
  • На світанку росіяни скинули на Зміїний фугасну бомбу
14:08, 13 липня 2023 р.

На світанку росіяни скинули на Зміїний фугасну бомбу

На світанку росіяни скинули на Зміїний фугасну бомбу

На світанку із застосуванням тактичної авіації ворог атакував острів Зміїний скиданням фугасної авіабомби.

Про це повідомили в ОК Південь.

Обстановка в зоні відповідальності залишається напруженою. Ворог вздовж лінії фронту – в обороні, але продовжує обстріли правобережжя, не припиняє активної аеророзвідки, активно застосовує і тактичну авіацію.

Сили оборони півдня ведуть контрбатарейну боротьбу, напружено працює ППО.

Протягом минулої доби зафіксовано понад 70 артилерійських обстрілів з витратою понад 460 снарядів. Під ворожим вогнем зокрема опинилися Веселе, Гаврилівка, Велетенське. Херсон і Антонівку ворог обстрілював 8 і 5 разів відповідно. Вбито 2 цивільних осіб, поранення отримали 3.

Досить активно ворог застосовує і ударні безпілотники типу «Ланцет», і розвідувальні. Над Миколаївщиною вчора знищено 4 повітряних шпигуни та ще один над Херсонщиною.

Вночі ворог здійснив ракетно-дронову атаку із застосуванням ударних безпілотників типу “Shahed-136” та ракет морського базування типу «Калібр». В нашій зоні відповідальності знищено 1 ракету та 5 дронів-камікадзе над Миколаївщиною, ще 6 аналогічних дронів - над Кіровоградщиною. Влучань не допущено.

Тактичну авіацію ворог продовжує застосовувати на Бериславщині. По селищу Козацьке знов вчора відпрацювали керованими авіабомбами, зруйнувавши приватні будинки. Обійшлося без жертв.

Наші ракетно-артилерійські підрозділи продовжують зменшувати сили ворога. За минулу добу відмінусовано 11 окупантів, човен, станцію РЕБ та крупнокаліберну гармату «Мста-Б».

Корабельне угруповання ворожого флоту з 12 кораблів розподілено в Чорному та Азовському морях з розрахунку 9 і 3, відповідно. При цьому в Чорному морі перебуває 3 ракетоносії – 2 надводних, 1 підводний. Загальне спорядження - до 18 ракет типу «Калібр».

Рівень ракетної загрози залишається надзвичайно високим, на тлі нових поставок вантажними бортами з Ірану, не виключені і дронові атаки. Високою залишається і мінна загроза на деокупованому правобережжі й узбережжі Чорного моря.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...