• Головна
  • Депутати хочуть заборонити боржникам за комунальні послуги купувати автівки
Новини компаній
11:00, 26 червня 2023 р.

Депутати хочуть заборонити боржникам за комунальні послуги купувати автівки

Новини компаній

Відповідний законопроект внесений у Верховну Раду за ініціативою прем‘єр-міністра Дениса Шмигаля. На думку голови Уряду, новий закон пришвидшить виконання судових рішень та покращить роботу Єдиного реєстру боржників. Одним з важелів впливу на злісних неплатників за комунальні послуги планують зробити заборону реєстрації автомобілю. Якщо після обов’язкової перевірки ім’я потенційного автовласника буде виявлено у Єдиному реєстрі боржників, у реєстрації авто йому буде відмовлено. 

Сьогодні діюче законодавство максимально спростило процедуру розгляду судових справ боржників за комунальні послуги. Слухання відбуваються без присутності відповідача, тривають не довго, а рішення одразу передаються державним чи приватним виконавцями. Ті, в свою чергу, протягом одного робочого дня блокують банківські рахунки та платіжні картки боржників. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що борг одеситів перед «Інфоксводоканалом» перевищив 450 млн грн. Юристи підприємства щодня передають до суду близько 150 позивних заяв стосовно боржників. Майже 4000 неплатникам за воду  було заблоковано платіжні картки. Філія «Інфоксводоканал» закликає споживачів не накопичувати боргів, щоб не випробовувати на собі новітні методи боротьби з боржниками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...