• Головна
  • Протягом місяця в Одеській області виявили 15 тисяч літрів безакцизного алкоголю
11:13, 20 червня 2023 р.

Протягом місяця в Одеській області виявили 15 тисяч літрів безакцизного алкоголю

Протягом місяця в Одеській області виявили 15 тисяч літрів безакцизного алкоголю

У результаті місячної роботи правоохоронців з протидії незаконній торгівлі підакцизними товарами з товарообігу вилучили понад 49 тисяч пачок цигарок та 15 тисяч літрів алкоголю. Загальна сума виявленого незаконного товару склала більше чотирьох мільйонів гривень.

Про це повідомили у ГУНП в Одеській області.

Всього відносно недобросовісних підприємців та торговців поліцейські склали 488 адміністративних протоколів. Правопорушники нехтували правилами торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння (ст. 156 КУпАП) та порядком провадження господарської діяльності (ст. 164 КУпАП).

Крім того, поліцейські розпочали три кримінальних провадження за статтею 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та статтею 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Фігуранти займалися організацією виготовлення, зберігання та реалізації алкогольної продукції відомих світових брендів кустарним способом, а також незаконним зберіганням, транспортуванням та реалізацією алкогольної продукції без марок акцизного податку та з підробленими марками акцизного податку. Двом з них наразі повідомлено про підозру, слідство за усіма фактами триває.

Громадянам, в залежності від тяжкості скоєного, загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі із конфіскацією незаконного товару та отриманого за нього виторгу.

Шановні суб'єкти господарювання, закликаємо вас сумлінно ставитися до своєї діяльності та дотримуватися норм чинного законодавства.

Протягом місяця в Одеській області виявили 15 тисяч літрів безакцизного алкоголю, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...