• Головна
  • Тритони, ондатри, єноти та олень: як живуть тварини з Херсонщини в Одеському зоопарку
19:41, 16 червня 2023 р.
Надійне джерело

Тритони, ондатри, єноти та олень: як живуть тварини з Херсонщини в Одеському зоопарку

Тритони, ондатри, єноти та олень: як живуть тварини з Херсонщини в Одеському зоопарку

Через підрив Каховської ГЕС окупантами постраждало багато тварин. Волонтери роблять все, щоб їх врятувати. Наша журналістка відвідала Одеський зоопарк, де також прихистили тваринок з Херсонщини.

В зоопарку поповнення, але це не новонароджені малюки - це тварини з Херсонщини, яких врятували волонтери та одесити. Тритонів, ондатр, жаб та інших приносять до зоопарку. Співробітники зоопарку також ходили по набережній та шукали тваринок, каже директор установи Ігор Біляков.

“З першого дня я зв’язався з різними зоозахисниками, волонтерами, з якими давно знайомий. Запропонував, що зоопарк може розміщувати у себе маленьких тварин.

Ми допомагали кормами, везли у штаб на Комарова (у 33 школу)” , - розповідає директор зоопарку Ігор Біляков.

Перша тварина з Херсона - індичка. Такою вона була у свій перший день в одеському зоопарку.

А це індичка зараз.

А потім почались дзвінки: “Ми тут бачимо чи спіймали видру”. А це були не видри, це були ондатри. Їх багато приплило на цих острівцях. Але їх дуже важко спіймати, вони швидкі. На жаль, у морі вони не зможуть вижити. Те ж стосується  тритонів, жаб, черепах. Тільки вужі можуть жити в морській воді. Тритонів у нас кілька десятків, а загинуло їх багато, думаю тисячі… “, - каже директор зоопарку.

Багато повідомлень приходить про змій, а саме про степову гадюку. За словами Білякова, вона рідкісна та отруйна.

"Я все чекаю, коли буде повідомлення про степову гадюку. Хоча це малоймовірно, бо вона не вміє плавати. Але теоретично це можливо. Було декілька повідомлень, що на пляжі знайшли степову гадюку. Але поки що всі змії, про яких казали, що це гадюки - це водяні вужі".

Ці маленькі єнотоподібні собаки в зоопарку всього два дні. У них перелякані очі та вони майже не рухаються у клітці. Співробітниця зоопарку сказала, що вони налякані, але з апетитом проблем немає.

“Ми їздили за місто, нам подзвонили військові, вони зняли їх з цих плавучих островів. Вони дуже налякані, але це маленькі діти, вони швидко відновляться. Спочатку їм було погано, вони нахлюпалися морської води. Зараз з ними все добре”, - говорить директор.

Тритони, ондатри, єноти та олень: як живуть тварини з Херсонщини в Одеському зоопарку, фото-7

Найбільша тварина, яку прийняв зоопарк - Плямистий олень. Це самка. Її теж виловили у морі, з очеретових острівців. Вона досі налякана та майже не виходить із закритого вольєра. За словами Білякова, олені - це високоінтелектуальні тварини. Для цього оленя ця трагедія просто так не минеться і вона, скоріш за все, буде пам’ятати все своє життя.

На цю мить Одеський зоопарк прийняв близько 200 тварин. Біляков каже, що всіх тваринок, яких взяв зоопарк, треба буде повертати в ті місця, звідки вони припливли.

“Спільними зусиллями ми зможемо врятувати хоч невелику частину бідних тваринок, які так сильно постраждали. Але це тільки маленька частина, більшу частину ми врятувати не зможемо. Ми навіть не побачимо їх, особливо дрібних тваринок. Тому шкода, яка нанесена цією катастрофою, сильно вдарить по флорі та фауні”, - говорить Ігор Біляков.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...