• Головна
  • В Одеській області виріс рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції
16:30, 13 червня 2023 р.
Надійне джерело

В Одеській області виріс рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції

В Одеській області виріс рівень захворюваності  на гострі кишкові інфекції

За даними моніторингу рівень захворюваність на гострі кишкові інфекції в області, порівняно з попереднім тижнем, зріс на 42,1%.

Про це повідомили у ДУ "Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України" 

У захворюваності основна питома вага припадала на дітей до 17 років (58,1%). Серед дітей найбільш ураженою залишалась вікова група 1-4 роки, на яку прийшлося 54,2% в загальній структурі захворюваності дітей.

Зареєстровано 181 хворого з розладами шлунково-кишкового тракту, з них обстежено на холеру 172 з негативним результатом.

У зв’язку з надзвичайною ситуацією, яка склалась з руйнуванням Каховської ГЕС, посилено моніторинг якості морської води. Введено додаткові точки для щоденного відбору проб морської води, з метою дослідження на мікробіологічні, санітарно-хімічні та вірусологічні показники. За результатами вірусологічних досліджень 9 проб отримано позитивні результати в трьох пробах: м.Чорноморськ «Яхт-клуб» (ротавірус, астровірус, сальмонела), с.Сичавка (ротавірус), с.Крижанівка (ротавірус).

Вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвались спорадичними випадками або не реєструвались зовсім (дифтерія, кір, краснуха).

Щодо захворюваності на COVID-19. З початку 2023 року в області зареєстровано 7476 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, у т.ч. летальних випадків – 47. Інтенсивний показник захворюваності на 100 тисяч населення склав 317,2, показник смертності - 2,0.

За останній тиждень, порівняно з попереднім, захворюваність знизилась на 44,5% (71 проти 128), у тому числі серед дорослого населення - на 38% (59 проти 95), серед дітей – у 2,8 рази (12 проти 33). Рівень госпіталізації також знизився у 2,6 рази (26 проти 67). 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...