• Головна
  • На Одещині через бджіл загинула кобила
15:00, 9 травня 2023 р.
Надійне джерело

На Одещині через бджіл загинула кобила

На Одещині через бджіл загинула кобила

Фахівці Головного управління зафіксували загибель свійської кобили від укусів бджіл.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

У селі Андрієво-Іванівка Березівського району від укусів бджіл загинула кобила. Як з’ясували фахівці Головного управління, тварина була прив’язана господарями на пасовищі, однак місце для неї виявилося смертельним – на шляху льоту бджіл між пасікою та ріпаковим полем.

"Треба зауважити, що це – непоодинокий випадок в Україні. Ветеринари пояснюють, що коні, та й корови, – дуже чутливі до бджолиної отрути. Щоб вбити дорослу тварину вистачить десяти укусів", - пояснили у Держпродспоживслужбі.

Так вірогідно сталося в Андрієво-Іванівці. На місце виїжджали представники Одеської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби (відділ Лиманська міжрайонна лабораторія) та спеціалісти Головного управління.

Ними зафіксовані характерні набряки від отруєння, відібрані зразки патологічного матеріалу та направлені до міжрайонної лабораторії. Згодом, завдяки спільним діям представників Андрієво-Іванівської ОТГ та спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області, труп кобили захоронено та вжито всіх ветеринарно-санітарних заходів.

На Одещині через бджіл загинула кобила , фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...