• Головна
  • Прокурор просить взяти під варту мера Одеси Геннадія Труханова
09:21, 25 квітня 2023 р.
Надійне джерело

Прокурор просить взяти під варту мера Одеси Геннадія Труханова

Прокурор просить взяти під варту мера Одеси Геннадія Труханова

24 квітня у Вищому антикорупційному суді відбулося чергове засідання у справі мера Одеси Геннадія Труханова та його спільників. Прокурор САП подав клопотання про зміну запобіжного заходу для обвинувачених. 

Про це повідомили у Центрі протидії корупції  

Йдеться про міського голову Одеси Геннадія Труханова, його заступника Павла Вугельмана, голови постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради Василя Шкрябая, директора департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексія Спектора та його заступника Володимира Радіонова. Замість особистого зобовʼязання прокурор попросив призначити обвинуваченим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їх вже багато років обвинувачують у заволодінні 92 млн грн місцевого бюджету під час купівлі будівлі збанкрутілого заводу “Краян”.

Вирішити це питання на останньому засіданні не змогли через технічні проблеми зі зв’язком. Тому що засідання відбувалося онлайн. Суд всіх участників викликав до зали судового засідання в Київ. Воно відбудеться сьогодні. 

Нагадаємо, що ВАКС не може провести підготовче засідання у справі Труханова щодо заводу Краян вже два роки.

У лютому 2021 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала незаконний виправдувальний вирок міському голові Одеси Геннадію Труханову та іншим обвинуваченим у справі заводу Краян.

Після цього справу направили на новий розгляд у першу інстанцію. Вона потрапила до суддів ВАКС Олега Ткаченка, Олега Коліуша і Віталія Дубаса. І ось уже понад два роки вони не можуть розпочати розгляд справи по суті.

"Це при тому, що Малиновський райсуд Одеси цю ж саму справу розглянув всього за 8 місяців. За цей час призначили майже 60 судових засідань, дослідили десятки томів письмових доказів та допитали близько 100 свідків. Тоді захист дуже хотів отримати вирок до початку роботи ВАКС. Тепер же через зловживання і затягування захисту підготовче засідання не можуть провести понад 2 роки", - розповіли у Центрі протидії корупції.

До прикладу, у 2022 році було призначено всього 11 судових засідань і до дослідження доказів так і не перейшли. Окремі адвокати і обвинувачені систематично не з'являються в суд, через що засідання постійно відкладають.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...