• Головна
  • Гаджети, прикраси та кабель: в Одесі затримали зловмисників
18:00, 7 квітня 2023 р.
Надійне джерело

Гаджети, прикраси та кабель: в Одесі затримали зловмисників

Гаджети, прикраси та кабель: в Одесі затримали зловмисників

Предметом їхнього злочинного посягання стали гаджети, гроші та інше майно.

Про це повідомили у ГУНП в Одеській області

42-річний містянин викрадав телефонний кабель на території Малиновського району міста. Зловмисник вирізав з трьох колодязів і фасаду багатоквартирного будинку більше сотні метрів дроту. Правоохоронці затримали правопорушника після чергової крадіжки на вулиці Середній. Він зізнався, що продавав крадений кабель. Поліцейські вилучили у чоловіка частину дроту та встановили, що своїми протиправними діями він спричинив близько 8000 гривень збитку телекомунікаційному підприємству і позбавив його абонентів зв’язку.

А от 27-річний житель Дніпра обікрав одну із сувенірних крамниць в підземному переході на Привокзальній площі. Пізно ввечері зловмисник розтрощив в приміщенні вітринне скло і викрав звідти різноманітні статуетки й 1000 гривень. Далеко втекти правопорушнику не вдалося, оскільки поліцейські схопили його, щойно почули гуркіт в підземному переході. У чоловіка вилучили крадені гроші та товар загальною вартістю 1300 гривень.

Ще двоє жителів Одеси віком 33-х та 36-ти років спокусилися на майно своїх знайомих. Молодший за віком чоловік завітав до приятельки в гості і, доки та перебувала в сусідній кімнаті, викрав планшет зі смартфоном та пішов геть. А от старший за віком чоловік, погостювавши у подружки, непомітно забрав із шухлядки 3500 доларів США. Правоохоронці, до яких жінки звернулися по допомогу, встановили причетність правопорушників до злочинів і вилучили частину крадених грошей та один із гаджетів.

За наявністю достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі повідомили фігурантам про підозру у крадіжках, вчинених в умовах воєнного стану, зокрема повторно та поєднаних із проникненням у приміщення, що передбачено ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Найстаршому за віком правопорушнику, який, окрім крадіжок кабелю, умисно і неодноразово пошкоджував телекомунікаційну мережу, повідомили про підозру ще й за ч.ч. 1 та 2 ст. 360 цього ж Кодексу. Максимальне покарання, яке загрожує зловмисникам, - вісім років позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...