• Головна
  • День кінолога: В Одеській області службові собаки домогли розкрити більше 500 злочинів, - ФОТО
13:32, 2 квітня 2023 р.
Надійне джерело

День кінолога: В Одеській області службові собаки домогли розкрити більше 500 злочинів, - ФОТО

День кінолога: В Одеській області службові собаки домогли розкрити більше 500 злочинів, - ФОТО

За 2022 рік завдяки застосуванню службових собак кінологи допомогли розкрити 559 злочинів, із них 7 вбивств, 1 зґвалтування, 6 тяжких тілесних ушкоджень, 29 розбоїв та пограбувань, 231 крадіжка. Також вони сприяли вилученню понад 65 кг наркотичних засобів.

Про це повідомили у ГУНП в Одеській області 

До Дня кінологів, який в Україні відзначають 2 квітня, про свій колектив розповіла начальник Кінологічного центру ГУНП в Одеській області Олена Чернілевська-Ісайко.

Підготовкою службових собак займаються майже 40 працівників, кінологічний штат нараховує понад 50 собак – німецькі та бельгійські вівчарки, лабрадори, англійські спрингер-спанієлі, добермани та ротвейлери. Вони  пліч-о-пліч з іншими службами поліції протидіють злочинності та допомагають громадянам.  

«Залежно від хисту тварин, ми тренуємо їх за чотирма напрямками: пошук людей та речей; пошук тіл; пошук наркотичних засобів, а також пошук вибухових речовин і пристроїв, вогнепальної зброї, набоїв. Також ми залучаємо собак до участі у забезпеченні правопорядку, протидії злочинності, профорієнтації та навіть антитерористичних заходів. За останнім напрямком ми підготували службового собаку для підрозділу «КОРД», - розповідає начальник Кінологічного центру ГУНП в Одеській області Олена Чернілевська-Ісайко.

День кінолога: В Одеській області службові собаки домогли розкрити більше 500 злочинів, - ФОТО, фото-5

Олена Вікторівна – досвідчений фахівець із понад 20-річним стажем роботи. Кінологією вона цікавилася з дитинства. Зізнається: любить свою роботу, а колектив та собак сприймає як невід’ємну частину свого життя.

Для комфортного життя та тренування для вуханів у Кінологічному центрі облаштована територія розміром з гектар – відкриті та закриті вольєри, дресирувальний майданчик, побудований за міжнародними стандартами, та сучасний ветеринарний пункт.

Там собаки проводять більшість часу, якщо не знаходяться «в полі» або на навчанні. А вчаться вони завжди. Із 2-3 місяців кінологи навчають вуханів слухняності, потім собаки складають невеличкий тест, який дає можливість фахівцям спрогнозувати, за яким напрямком ті будуть працювати надалі.

Наприклад, якщо собака дуже охоча до ласощів, з неї вийде гарний розшуковець.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...