• Головна
  • Тиск на суддів зі сторони мера Одеси Труханова: Вища рада правосуддя звернулась до Офісу генпрокурора
10:14, 31 березня 2023 р.
Надійне джерело

Тиск на суддів зі сторони мера Одеси Труханова: Вища рада правосуддя звернулась до Офісу генпрокурора

Тиск на суддів зі сторони мера Одеси Труханова: Вища рада правосуддя звернулась до Офісу генпрокурора

Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора через тиск на суддів зі сторони мера Одеси Геннадія Труханова у справі будинку Русова.

Про це повідомилиу пресслужбі ради. 

Вчора, 30 березня, ВРП прийняла рішення звернутись до Офісу генпрокурора з приводу тиску міського голови Одеси Геннадія Труханова на суддів Південно-західного апеляційного господарського суду.

Так, ВРП розглянула повідомлення одеських суддів Якова Савицького, Галини Разюк і Галини Діброви, які слухали справу щодо реєстрації будинку Русова за громадою міста, у якій міськрада і виконком були відповідачами.

Судді поскаржилися на тиск зі сторони мера Одеси за допомогою відео, записаних напередодні та після судового засідання, на якому міськраді відмовили в апеляції.

У одному з відео Генадій Труханов сказав, що "судове засідання тривало три хвилини" і звинувачує суддів в "узаконенні злочину". Також він наголосив, що міська влада буде звертатись до Вищої ради правосуддя. Але наразі Вища рада правосуддя має намір звернутися до Одеської міськради. 

У ВРП наголошують, що "надання посадовими особами цього органу місцевого самоврядування публічних коментарів, які підривають незалежність судової влади, що негативно позначається на авторитеті правосуддя, є неприпустимим".

Також у Вищій раді правосуддя повідомили, що за фактами, викладеними у повідомленні одеських суддів, розпочато кримінальне провадження за частиною другою статті 376 Кримінального кодексу України. ВРП просить Офіс генпрокурора надати інформацію щодо розслідування цієї справи.

Зазначимо, що ч.2 ст. 376 КК України передбачається відповідальність у вигляді п'яти років позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю або арешт до шести місяців, або трьох років позбавленням волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #будинок_Русова #Труханов
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...