• Головна
  • Найкращі дистанційні школи України
Новини компаній
13:00, 30 березня 2023 р.

Найкращі дистанційні школи України

Новини компаній

Все частіше батьки переконуються, що класичний підхід до освіти зі звичними для всіх нас школами застарів. Не лише через якість навчання – до неї в школах вже давно були питання. Навіть через питання безпеки: і вся Україна, і Одеса останнім часом стикалися та продовжують стикатися з величезними викликами. І далеко не всі школи виявилися готовими до них. Тому кількість людей, які цікавляться питаннями віддаленого навчання та доступних у країні дистанційних та онлайн-шкіл, стрімко зростає. У цій статті я постараюся дати відповідь на, здавалося б, просте, але таке спантеличливе питання: яку дистанційну школу вибрати для навчання своєї дитини?

На що звертати увагу?

Багато людей попри все хочуть, щоб їхні діти здобували освіту в школах, професію в університеті та згодом – роботу саме в нашій країні. Це бажання дуже зрозуміле і викликає повагу. Але як людина, яка деякий час працювала у звичайній, не дистанційній школі (маю педагогічну освіту), я знаю про проблеми, з якими найчастіше стикаються діти в школах, і, відповідно, на що необхідно звертати увагу під час вибору онлайн-школи.

  • Некомпетентність вчителів. Дуже часто заняття – це просто переписування і заучування параграфів із підручника. Тобто вчителі в онлайн-школі мають знати та любити свій предмет.
  • Відсутність індивідуального підходу. Тут і казати нема чого. Уявіть: у звичайній школі 30-40 дітей у класі. Про яку увагу до кожного й кожної може йтися? Тому в онлайн-школі має бути така кількість дітей у класі, щоб кожному було приділено час.
  • Марно витрачений час. Діти проводять у школі щонайменше 7-8 годин і навчаються за суворим розкладом. Таке навчання не цікаве, стомливе, неефективне. До того ж школярі не встигають жити своїм життям: бачитися з друзями, розвиватися, відпочивати.

Це не всі проблеми навчання, але основні. Тому як мінімум онлайн-школа повинна розв'язувати ці питання, а як максимум – зобов'язана робити дистанційне навчання комфортним, таким, що розвиває та формує здорову особистість.

Авторський топ онлайн-шкіл!

Дистанційне навчання у школах має бути прогресивним і цікавим, заснованим на авторських навчальних матеріалах, що створює додаткові змоги для якісного навчання та розвитку кожного окремого учня й учениці навіть у форматі онлайн. Ґрунтуючись на цьому, я виділив для себе кілька як місцевих, так і українських великих онлайн-шкіл, які займаються дистанційним навчанням. Ось такий список онлайн-шкіл у мене вийшов.

  • Дистанційна школа «Буквік»

Онлайн-школа, що займається навчанням молодших школярів. З цікавого – дві мови (українська та англійська) та дві програми навчання (МОН та Cambridge Primary Curriculum). З незручного – онлайн-уроки за розкладом, що обмежує гнучкість графіка. Втім, непогана онлайн-школа зі своїми плюсами та мінусами.

  • Онлайн-школа «Сходження»

Також місцева онлайн-школа, яка має все для того, щоб так називатися: можна проходити навчання з будь-якої точки земної кулі. Серед пакетів послуг можна вибрати такий, що має на увазі індивідуальний графік дистанційного навчання. Але виходячи з їхнього сайту, роблю висновок, що у класичному онлайн-форматі уроки відбуваються в режимі реального часу, що обмежує учнів цієї онлайн-школи в їхніх планах.

  • Дистанційна школа Global

Уроки в режимі онлайн (не дуже зрозуміло, записуються чи ні), як і виставлення оцінок та виконання завдань. Також у цій онлайн-школі є можливість вивчати англійську дистанційно. Постійний зв'язок із класним керівником.

  • Дистанційна школа «Оптіма»

Перша українська дистанційна школа. Існує безліч філій по всій країні (зокрема і в Одесі). Пропонують інноваційний підхід до самих уроків, авторські освітні матеріали. Основний акцент – на дистанційному навчанні в будь-який зручний для школярів час, але можна вчитися й у форматі звичайної онлайн-школи в режимі реального часу.

  • Онлайн-школа «Логос»

Онлайн-школа з групами по 3-4 особи, що може сприяти індивідуальному підходу для кожного учня навіть під час дистанційного навчання. Перший онлайн-урок безоплатний, так що можна спробувати та оцінити, чи підійде вам ця школа.

В Україні понад півсотні онлайн-шкіл, і я перевірив сайти чи не всіх, порівнюючи те, як вони підходять до викладених вище критеріїв якісного дистанційного навчання. Ви можете спробувати провести власний аналіз доступних шкіл, але я, як мені здалося, зробив достатньо і тепер можу дати відповідь на запитання з назви. Найкращим варіантом буде навчання в онлайн-школі «Оптіма».

Чому?

Насправді я не маю жодного бажання виступати тут виробником реклами. Але левова частка українського ринку освітніх закладів, які пропонують дистанційне навчання, начебто просто переносять навчання у звичних школах у дистанційний формат: із тими самими помилками та проблемами. Ознайомившись із сайтом «Оптіми», я був здивований тим, наскільки кропітка робота стоїть за навчанням у цій дистанційній школі. Прямо на її сайті можна подивитися фрагменти уроків для різних класів – вони дуже цікаві та різноманітні. Якщо цих крихітних фрагментів вам замало – будь ласка, ви можете отримати демодоступ на два тижні, щоб ви та ваша дитина зрозуміли, як працює цифрова платформа під час дистанційного навчання, як виглядають уроки, які переваги дає навчання в школі. Оскільки в мене є діти, ми зареєструвалися для отримання такого доступу. Тепер коротко про переваги дистанційного навчання в цій школі.

  • І дистанційна, і онлайн-школа. Здавалося б, у чому тут перевага? Але річ у тім, що коли ви навчаєтеся дистанційно, вам має бути зручно. І ця школа надає можливість навчатися в будь-який час і проходити заняття, коли дитині комфортно і коли вона готова вчитися. Тому дистанційне навчання у цій школі не лише зручне, а ще й ефективне. До того ж окрім такого формату, «Оптіма» пропонує ще й можливість навчатися онлайн у режимі реального часу з учителем, як у будь-якій іншій онлайн-школі.
  • Синергія форми та суті. Більше в жодній онлайн-школі я не бачив, щоб заняття були виконані настільки яскраво, динамічно, із захопливими 3D / мультиплікацією / анімацією. Дивитись їх буде дуже цікаво. До того ж сам навчальний матеріал подано чітко та структуровано. Найкреативніший підхід серед проаналізованих мною онлайн-шкіл.
  • Індивідуальний підхід. Вчителі та тьютори (модне нині поняття у школах) перебувають на постійному зв'язку з учнями та ученицями у дистанційному форматі.
  • Додаткові можливості: школа пропонує вивчення іноземної мови онлайн, програму подвійного диплома (офіційні документи про середню освіту України та США чи Канади), безліч програм соціалізації дітей. Тут є де розгулятися. І все в дистанційному режимі!

Загалом цікава дистанційна школа, підхід якої сподобався навіть мені (а я той ще скептик у питаннях онлайн і дистанційного навчання). Якщо у вас є недовіра до першого зустрічного (це можна зрозуміти ☺), то спробуйте самі поглянути на їхній сайт і можливості, які вони пропонують. Чи пошукайте онлайн-школу самі. У будь-якому випадку, сподіваюся, ви знайдете те, що шукаєте! Успіхів!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Дистанційна школа «Оптіма» #Оптіма #дистанційне навчання
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...