• Головна
  • Безстрашні: В Одесі відкрили фотовиставку, присвячену Нацгвардії України
17:00, 25 березня 2023 р.
Надійне джерело

Безстрашні: В Одесі відкрили фотовиставку, присвячену Нацгвардії України

Безстрашні: В Одесі відкрили фотовиставку, присвячену Нацгвардії України

Сьогодні, 25 березня, в холі одеського залізничного вокзалу відкрили фотовиставку, яка приурочена до 9-ї річниці створення Національної гвардії України. 

Про це повідомляє журналістка 048.ua

На цих світлинах звичайні чоловіки та жінки - хтось з них пішов добровольцем, а хтось боронить наші землі вже багато років. Фотографії робили не тільки прес-офіцери, а і бійці. Старший офіцер Південного відділення відділу комплектування НГУ майор Володимир Бєлов показує фотографію, яка відгукується більше за інших.

Безстрашні: В Одесі відкрили фотовиставку, присвячену Нацгвардії України, фото-1

“Оця маленька. Танкіст. Вони безстрашні люди, тому що танком керувати найважче, особливо водію. Це велика броньована техніка, яку дуже важко розвернути та поїхати з поля бою. Під час наступу танки відіграють дуже важливу роль - знищують позиції ворога, які вже укріплені”, - говорить нацгвардієць.

Безстрашні: В Одесі відкрили фотовиставку, присвячену Нацгвардії України, фото-2

І згадує перший день повномасштабного вторгнення - 24 лютого 2022 року. Чоловік говорить, що як і більшість українців не вірив, що це почнеться, що таке можливо у 21 сторіччі, коли вже у цивілізованих країнах всі питання вирішуються не військовими силами.

“24 лютого я зустрів у своєму ліжку разом з дружиною, як і більшість, хто не був на чергуванні. Але після перших вибухів  було оголошено збір, всі прибули в частину, отримали спорядження та вийшли на позиції за наказом”, - пригадує Володимир.

"Перший тиждень - це виконання наказів, чергування, недосип, всі спали зі зброєю", - ось так згадує початок війни майор. 

Безстрашні: В Одесі відкрили фотовиставку, присвячену Нацгвардії України, фото-3

“Але десь у мене всередині, у мене була впевненість в тому, що ми можемо протистояти з однієї причини - ми захищаємо свою землю та свій дім. Нас ще згуртувало те, що ми 9 років воюємо і у нас великий досвід”, - говорить нацгвардієць”, - каже Володимир. 

Важко було розлучатися з дружиною, говорить Володимир, навіть не дивлячись на те, що чоловік в зоні ООС з 2015 року. 

“Познайомилися з дружиною, то я вже був офіцером. І коли перший раз мені довелося поїхати у зону ООС, звичайно, ми переживали, ми не знали як це, але ми розуміли, що я обрав цю професію і я не збираюся це змінювати, тому вона це прийняла. Вона переживає звісно. В перші дні (повномасштабного вторгнення, - ред.) було дуже важко, вона розуміла, що не потрібно зривати телефон, тому що я не взяв слухавку. Коли видались перші зустрічі і перша можливість побачитись - це були сльози, деякий час мовчання, просто побути поряд та відчути аромат дружини й згадати, як це було до повномасштабного вторгнення”, - каже нацгвардієць. 

Володимир вважає, що ця виставка важлива, бо це нагадування, що війна триває. Тому що кожен кадр, кожне відео - це історія нашої перемоги, нашої боротьби.

Безстрашні: В Одесі відкрили фотовиставку, присвячену Нацгвардії України, фото-4

“Фотографи знають, що емоцію дуже важко спіймати, але ці кадри одні з мільйона, які робляться, які можна показати, тому що іноді ти біжиш і позаду тебе щось вилітає і ти не можеш зробити нормальний кадр, але ідея у тебе була. А коли ти нарешті знаходиш той кадр, ти хочеш його зберегти і показати людям. Щоб люди знали, що і як на війні. Всі ці кадри емоційні, тому що головна емоція, якої ми хочемо - перемога, радість. І ми будемо робити все, щоб перемогти”, - розповідає військовий.

Наші бійці захищають нас на передовій, а ми намагаємось забезпечити надійну транспортну логістику та евакуацію їх близьких та рідних, говорить начальниця відділу маркетингу реклами та оренди Одеського залізничного вокзалу Анастасія Пащенко. 

Безстрашні: В Одесі відкрили фотовиставку, присвячену Нацгвардії України, фото-5

“Це був, мабуть, найголовніший пункт для евакуації людей, тому що тут було багато людей, яким була необхідна допомога,  почались перші евакуаційні рейси. Також у нас є окремий зал для військовослужбовців, де ми їх залюбки приймаємо та надаємо всі послуги”, - говорить Анастасія. 

Фотовиставка відкрилася тільки в Одесі та триватиме до 1 квітня .



Безстрашні: В Одесі відкрили фотовиставку, присвячену Нацгвардії України, фото-17
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...