• Головна
  • Громаді на Одещині повернули сільгоспземелю вартістю понад 12 млн грн
10:17, 22 березня 2023 р.
Надійне джерело

Громаді на Одещині повернули сільгоспземелю вартістю понад 12 млн грн

Громаді на Одещині повернули сільгоспземелю вартістю понад 12 млн грн

За втручання прокуратури Ананьївській територіальній громаді повернуто 78 га сільгоспземель вартістю понад 12 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба відомства. 

Прокурор в суді довів, що на підставі наказу ГУ Держгеокадастр в Одеській області незаконно було передано громадянці змельну ділянку в оренду для ведення фермерського господарства.

Зокрема, представники Держгеокадастру не пересвідчилися в дійсності волевиявлення заявниці, наявності в неї бажання створити фермерське господарство та спроможності вести господарство такого виду – виробляти товарну сільськогосподарську продукцію, займатися її переробкою та реалізацією з метою отримання прибутку.

В свою чергу, жінка фермерське господарство не створила та не має у власності відповідної сільгосптехніки для обробки землі.

Внаслідок такого формального підходу до вирішення заяви громадянки вона одержала в користування земельну ділянку державної власності площею 78 га вартістю 12,6 млн грн за спрощеною процедурою, поза передбаченим законом обов’язковим проведенням земельних торгів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...